Във връзка с изпълнителна заповед на президента на САЩ Джо

...
Във връзка с изпълнителна заповед на президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Байдън е готов да налага санкции на Западните Балкани, но ЕС няма да го последва

Във връзка с изпълнителна заповед на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на разширението на незабавните ограничения в Западните Балкани формалните лица в Брюксел разяснява, че Европейски Съюз има своите отговорности към сътрудниците в района и че глобите не са част от актуалната европейска политика в Западните Балкани .

" Нашата ангажираност в района е доста мощна. Разговорите за евентуални наказания не са на дневен ред . Всяко решение по този въпрос би трябвало да бъде взето единомислещо от всички държави-членки. В момента това не се разисква, когато става въпрос за сътрудници от Запада Балканите ", съобщи представителят на Европейски Съюз Петер Стано.

Попитан от медии в Брюксел да разяснява подписването от Байдън на декрет за удължение на глобите на Съединени американски щати против лица и организации от Западните Балкани за " да се обезпечи непоклатимост и сигурност в района ", Стано изяснява, че Европейски Съюз не разяснява решенията на американската администрация и има лична политика , обвързвана с сътрудниците в Западните Балкани.

Той напомня, че задължението към района е една от главните точки от дневния ред на Европейски Съюз .
 Германия желае РСМ и Албания в Европейски Съюз и
Германия желае РСМ и Албания в Европейски Съюз и " договарянията би трябвало да стартират в този момент "

Маас: Разбираме, въпроси с история и еднаквост са деликатни, само че не би трябвало да пречат

По-рано Съединени американски щати оповестиха, че модернизират своята санкционна политика в Западните Балкани , като в допълнение се насочват към корупцията, нарушаването на правата на индивида и дейностите, които заплашват демокрацията в района , съобщи.

" Съединени американски щати признават, че корупцията заплашва икономическата правдивост, световните старания за битка с бедността и развиването и самата народна власт ", съобщи държавният секретар Антъни Блинкън в изказване.

Актуализираната политика е под формата на изпълнителна заповед от Байдън, която се уголемява с два дългогодишни указа, свързани със Западните Балкани. Белият дом съобщи, че изпълнителната заповед планува спомагателни наказания, в това число против лица или формирания , застрашаващи мира и стабилността в района , подкопаващи демократичните процеси или ангажирани със съществени нарушавания на правата на индивида и корупция.

Според новата политика американските управляващи ще могат да глобяват играчи, които нарушават или попречват използването на районните съглашения, прибавят и Преспанското съглашение от 2018 година за разрешаване на спор сред Гърция и Северна Македония, както и съглашения, които приключват спора в Босна и Херцеговина, към предходния лист на районни съглашения.

Срещу всички, които попречва или заплашват осъществяването на споразуменията " за районна сигурност , мир, съдействие или взаимно признание или рамка или механизъм за отчетност, свързани със Западните Балкани... географският обсег на Западните Балкани включва територията на някогашната Социалистическа федеративна република Югославия и Република Албания. "
 Британия, Европейски Съюз и Запада в борба за Балканите против Русия и Китай
Британия, Европейски Съюз и Запада в борба за Балканите против Русия и Китай

Санкции против съперници, помощ от НАТО, присъединение към Европейски Съюз и да се избегне боен конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР