Във връзка с издадената заповед №Р-100-160/13.03.2020 г. на Ректора на

...
Във връзка с издадената заповед №Р-100-160/13.03.2020 г. на Ректора на
Коментари Харесай

Медицинският университет във Варна няма да провежда предварителни изпити

Във връзка с издадената заповед №Р-100-160/13.03.2020 година на Ректора на Медицински университет – Варна, проф. доктор Валентин Игнатов, д.м., подаването на заявки за присъединяване в предварителните изпити по биология и химия се извърши единствено по електронен път, а провеждането на самите изпити беше отсрочено, оповестяват от образователното заведение.

Академичният съвет на МУ-Варна реши за оправдано да не бъдат провеждани предварителни изпити и приемът на документи за предварителните изпити да бъде прекратен. С подадените заявки и платени такси за присъединяване в предварителните изпити кандидат-студентите ще могат да вземат участие в постоянните изпити, оповестяват от висшето медиинско учебно заведение.

Датите и форматът за присъствено осъществяване на постоянните изпити се резервират непроменени. На 29 юни ще се организира постоянният изпит по биология, а на 6 юли ще се състои постоянният изпит по химия за специалностите „ Медицина ", „ Дентална медицина " и „ Фармация " и направление „ Военен доктор ".

На 16 юли ще се организира изпитът по биология за специалностите „ Медицинска сестра ", „ Акушерка ", „ Кинезитерапия ", „ Медицински лаборант ", „ Помощник-фармацевт ", „ Рехабилитатор ", „ Инспектор по публично здраве ", „ Рентгенов лаборант " и „ Медицински козметик ". Непроменени остават всички останали изпитни дати и периоди за подаване на документи за кандидатстване. Изпитите ще се организират при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения за запазване на здравето на кандидат-студентите и чиновниците на МУ-Варна.

Кандидат-студентите, които нямат право да подават документи за кандидатстване заради това, че няма да придобият приблизително обучение през образователната 2019/2020 година и надлежно да се явят на постоянните изпити по биология и химия, могат да подадат заявление до Ректора на МУ-Варна за възобновяване на импортираната такса за предварителните изпити.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР