Във връзка с безпрецедентното и изрично включване на “Българско лято

...
Във връзка с безпрецедентното и изрично включване на “Българско лято
Коментари Харесай

Божков се жалва до Държавния департамент на САЩ - иска да го махнат от списъка

Във връзка с невижданото и категорично включване на “Българско лято ” - демократична партия в самостоятелна страна, страна членка на Европейския съюз (ЕС) – в листата на глобени лица на OFAC, оповестен от държавната администрация на Съединени американски щати, Политическа партия „ Гражданска платформа Българско лято “ изпрати публично писмо до Посолството на Съединени американски щати в България и Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестяват от организацията.
“Гражданска платформа “Българско лято ” е и единствената политическа партия в света, наранена по Глобалния закон “Магнитски ”. България е самостоятелна демократична република, а не колонияна на Съединени американски щати ", се показва в писмото. Ето какво още пишат от партията.
 Васил Божков: Служебното държавно управление прави описи под диктовката на непозната страна Васил Божков: Служебното държавно управление прави описи под диктовката на непозната страна
Васил Божков с ново изявление от Facebok - този път, в контраст на предходния му пост във връзка с глобите от закона " Магнитски "....
" Ясно е декларирана позицията на партията, по отношение на неприемливата интервенция на държавното управление на Съединени американски щати в демократичните избори на страна членка на Европейски Съюз и похищението над правото на избор на стотици хиляди български жители, дали доверието си на „ Българско лято “. Гражданска платформа „ Българско лято “ упорства за ясни и съответни отговори на следните въпроси:
1. Защо в листата на OFAC за пръв път в историята на Глобалния закон „ Магнитски “ е включена демократично основана политическа групировка, учредена с предприемчив комитет от жители със свободна воля и право да бъдат без значение показани в ръководството на страната?
2. Защо съзнателно е пропуснато името на „ сегашния политически водач “, който, съгласно OFAC, е получавал пари от? Това опит за протекционизъм ли е?
3. Защо американски фондации финансират съответни български политически партии посредством свързани с тях Неправителствени организации, а пробват посредством напън да попречат на други политически субекти да вземат участие в демократичните избори на личната си страна? Не е литова жестоко вмешателство в правото на суверена да избира ръководещи, които да не обслужват чуждии нтереси?
 Говорителят на ЦИК: Няма законово съображение за дерегистрация на партията на Божков Говорителят на ЦИК: Няма законово съображение за дерегистрация на партията на Божков
" Партията на Васил Божков " Българско лято " е записана и няма законов текст, посредством който да бъде анулирана регистрацията й, тъй че щ...
Категорично се противопоставяме на опитите за тенденциозна дезинформация на българската общност и за вмешателство във вътрешната политика на страната ни. Подобен казус е гибелен за демократичните устои на България и нарушава конституционно обезпеченото право на всеки българин да избира и да бъде избиран, да бъде показан в ръководството от партия, която няма да се поддаде на сходен напън.
Настояваме за изясняване на същинските претекстове на дейностите на OFAC. Настояваме за премахването на демократично и изцяло законно основаната партия “Българско лято ” от листата със глобени компании.  Действията на Съединени американски щати са неприемливо вмешателство в политическия живот, което припомня дейности от времената на комунистическия режим в България, които смятахме за отминали. Всичко случило се в последните дни е доказателство за целенасочена офанзива точно против “Българско лято ”. Това включва реакцията на краткотрайното ни държавно управление, което стартира правенето на по този начин наречения „ черен лист “, макар неналичието на нормативна база за сходно деяние. Изричното мнение на Европейската комисия (ЕК) е, че " Американските наказания не работят на териториятана Европейски Съюз и нищо не би оправдало предприемането на контрамерки, от страна на страните членки “. Тези дейности не оставят никакво подозрение кой е бил действителният обект на удара.
Всичко това е ясно доказателство пред целия свят за капацитета на „ Българско лято “ и на Васил Божков да бъдат единствената политическа опция в идващия парламент, която няма да може да бъде подложена на напън, с цел да служи на непознати ползи.

 Божков: Ако не бях разказал за дейностите на #хунтата, Борисов и Пеевски още щяха да ръководят Божков: Ако не бях разказал за дейностите на #хунтата, Борисов и Пеевски още щяха да ръководят
" В помощ на комисиите, които държавното управление желае да сътвори под американска диктовка, предлагам лист на част от лицата, свързани с ме...
Документът е изпратен и до Европейска комисия, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Министерски съвет, Държавен департамент на Съединени американски щати и президента на Република България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР