Във Враца отбелязаха Деня на светите братя Кирил и Методий,

...
Във Враца отбелязаха Деня на светите братя Кирил и Методий,
Коментари Харесай

Във Враца се преклониха пред делото на светите братя Кирил и Методий /снимки/

Във Враца означиха Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, оповестиха от общината.
“Да използваме думите, с цел да сътворяваме, не да рушим”, прикани кметът Калин Каменов.
“Една известна българска сентенция гласи, че богатствата дума, може да отвори стоманени порти. Днес, по-често би трябвало да си припомняме смисъла на тази поговорка. Силата на словото може да провокира стихии и войни, само че може и да ги предотврати. Наша отговорност е по какъв начин ще я използваме. С всяко деяние да сътворяваме и даряваме обич. Скъпи съграждани, дано да си служим с думите, с цел да сътворяваме, не да разрушавам! Бъдете горди, тъй като ние сме дали книжовност на над 300 милиона по света. Да живее България! Честит празник!”, сподели кметът.
Празничната стратегия стартира с осъществяване на стихотворението “Върви народе възродени” от ученици на врачански учебни заведения.
Ученичката от НУ “Св. Софроний Врачански” Моника Георгиева рецитира стихотворението на Никола Фурнаджиев “Кирил и Методий”.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.
В знак на благодарност, пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий бяха поднесени венци и цветя.
На събитието участваха и ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов, общински съветници, заместител регионалният шеф Робертино Маринов, ръководители на образователни заведения и културни институции, възпитаници и жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР