Във Врачанския окръжен съд се проведоха разпоредителни заседания по две

...
Във Врачанския окръжен съд се проведоха разпоредителни заседания по две
Коментари Харесай

Две заседания за за убийства във врачанския съд



Във Врачанския областен съд се организираха разпоредителни съвещания по две наказателни от общ темперамент каузи за убийства, оповестиха от правосъдната палата.

Подсъдим по НОХД 169/21 година е мъж /Н. П./, който е упрекнат в това, че на 15 септември 2020 година в с. Три кладенци посредством запалване съзнателно е умъртвил живеещата с него на фамилни начала жена /Т. П./, като действието е осъществено по изключително непосилен метод за убитата. Като частни обвинители и цивилен ищци по делото бяха конституирани синът и двама братя на жертвата. Те предявиха цивилен искове в размер на по 100 000 лв. всеки. Съдът даде ход на разпоредителното съвещание и изслуша страните по въпросите на член 248, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс. Съдът постанови по отношение на подсъдимия да продължи да се ползва мярката за неотклонение „ задържане под стража “. Следващото съвещание по делото бе планувано за 25 май, когато ще бъдат призовани за разпит очевидци и движимости лица.

По наказателното от общ темперамент дело 174/21 година подсъдими са двама души - И. А. и А. И. Те са упрекнати в това, че на 27 юли 2020 година в козлодуйското село Крива бара в съучастничество съзнателно са умъртвили мъж / Г. Г./ от същото село, като са му нанесли удари по главата и тялото с ръце и крайници, и с предмети вила и железна тръба, и това действие е осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост. Майката и братът на убития бяха конституирани като частни обвинители и цивилен ищци, като за взаимно разглеждане бяха признати два цивилен желае от по 100 000 лв.. Делото ще бъде обсъждано по общия ред с приканване на всички очевидци и движимости лица. Съдебното съвещание бе планувано за 26 май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР