Във воюваща Русия има само един истински кандидат и само

...
Във воюваща Русия има само един истински кандидат и само
Коментари Харесай

Владимир Путин - единственият победител във воюваща Русия

Във воюваща Русия има единствено един същински претендент и единствено един победител: Владимир Путин, оповестява " Ройтерс ".

, които ще се проведат сред 15 и 17 март в 11-те часови зони на страната, а известността на 71-годишния някогашен подполковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е висока на фона на мощната поддръжка за войната в Украйна.

" Подкрепям Путин и, несъмнено, ще гласоподавам за него ", съобщи 46-годишната Людмила Петрова.

" Путин изправи коленичилата Русия. И Русия ще победи Запада и Украйна. Не можете да успехите Русия - в никакъв случай ", акцентира тя. " Вие на Запад напълно ли полудяхте? Какво ви прави Украйна? ".

Западът гледа на Путин като на автократ, военнопрестъпник, палач и даже, както президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи предишния месец, " вманиачен мъж ", който съгласно американски чиновници е поробил Русия в корумпирана тирания, водеща до стратегическа съсипия.

В самата Русия обаче войната оказа помощ на Путин да укрепи властта си и да усили известността си измежду руснаците, както излиза наяве от социологически изследвания и изявленията с високопоставени съветски източници.
 В Русия чакат промени в елита след президентските избори
В Русия чакат промени в елита след президентските избори

Не се чакат обаче смени на основни министри

" Не се съмнявайте: това е работа за цялостен живот ", съобщи авторитетен руснак, осведомен с мисленето по върховете на Кремъл. Той приказва при изискване за анонимност, с цел да изрази мнението си по политически въпроси.

" Путин няма съперници - той е на напълно друго равнище. Западът направи доста сериозна неточност, като оказа помощ за обединяването на огромна част от съветския хайлайф и съветското население към Путин със своите наказания и хуленето на Русия ".

Друг почитан съветски източник уточни, че мандатът на Путин като водач не е въпрос на политика, а на здравето му, което наподобява здраво. Той няма забележим правоприемник на поста.

Путин подреди пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година след осем години спор в Източна Украйна сред силите на Киев от една страна и проруските украинци и съветските подставени лица от друга.

Десетки хиляди бойци бяха убити, а доста други бяха ранени от двете страни, хиляди украински цивилни починаха, а стопанската система и инфраструктурата на Украйна претърпяха вреди на стойност стотици милиарди долари.

Западът, който счита Путин за опасност надалеч оттатък някогашния Съветски съюз, е дал на Украйна помощ на стойност стотици милиарди долари, оръжия и разузнаване на най-високо равнище. Западните водачи упрекват Путин, че води брутална война в имперски жанр, ориентирана към възобновяване на световното въздействие на Русия.
 Путин прикани предизборно руснаците да гласоподават за бъдещето на страната
Путин прикани предизборно руснаците да гласоподават за бъдещето на страната

" Убеден съм, че вие ​​разбирате през какъв сложен интервал минава страната ни в този момент ", съобщи президентът

Война със Запада

Путин преглежда войната като част от екзистенциална борба с упадъчния и декадентски Запад, който съгласно него е унизил Русия след рухването на Берлинската стена през 1989 година, като е протегнал ръка на това, което Путин счита за сфера на въздействие на Москва, в това число Украйна.

Тази теза се харесва на доста руснаци, които са подозрителни по отношение на политиката и желанията на Запада, даже и към потребителските му артикули. Високопоставени чиновници на Кремъл приказват намерено за война с НАТО.

Рейтингът на утвърждение на Путин сега е 86%, по отношение на 71% малко преди нашествието в Украйна, съгласно " Левада център " - уважавана съветска социологическа организация. Рейтингът на Путин скочи и по време на войната с Грузия през 2008 година и анексирането на Крим от Украйна през 2014 година

Руската телевизия и обществените мрежи показват Путин като мощен родолюбец и осмиват западни водачи като Байдън като слаби, глупави и мамещи.

" За доста руснаци, които са частично въодушевени от пропагандата, само че най-важното - от личните си вътрешни убеждения, Русия е във вековна битка със Запада - и това, което се случва сега, е епизод от тази битка ", съобщи Алексей Левинсън, началник на социокултурни проучвания в " Левада ".
 Русия на Путин може да оцелее единствено посредством война
Русия на Путин може да оцелее единствено посредством война

Не искахме да забележим културата на войната, която се наложи в Русия, с милитаризацията на обществото и култа към бруталността, който е все по-екзалтиран

" Тези, които показват сходни усеща в нашите изследвания, се считат за участници по някакъв метод в тази битка със Запада. Те са като футболни почитатели, които си фантазират, че са участници във футболния мач ".

Въпреки че неколцина в съветския хайлайф са скептични по отношение на войната, те няма какво да завоюват, само че за сметка на това биха изгубили доста, в случай че се опълчват на Кремъл - както сподели несполучливият протест на водача на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин през 2023 година

Самолетът на Пригожин се разруши на 23 август - два месеца след протеста.

Путин оставя малко неща на случайността. След началото на войната управляващите започнаха строги ограничения против всевъзможни признаци на противоречие. Стотици хора са задържани за изложение на противоречие, а митингите са неразрешени.

Държавните медии, които преобладават в ефира на Русия, остават твърдо лоялни към Путин. Задачата на тримата му съперници е да изгубят. Нито един от рейтингите им на утвърждение не надвишава 6%.

Служител на съветската ЦИК сподели на Борис Надеждин - антивоенен претендент, който не беше позволен до присъединяване, макар че събра десетки хиляди подписи за регистрация, че би трябвало да се концентрира върху личните си пропуски, вместо да се оплаква.

Основната грижа на Кремъл е обезпечаването на висока изборна интензивност. Някои мениджъри в държавни компании са наредили на чиновниците си да гласоподават - и да показват фотоси на бюлетините си, разкриха шестима източници. Дори банкоматите припомнят на руснаците да гласоподават.

Лидерите на фрагментираната съветска съпротива са или в чужбина, или в пандиза, мълчат или са мъртви.
 Володин: Начело с Путин Русия ще става все по-силна
Володин: Начело с Путин Русия ще става все по-силна

Путин е посочил по време на мандата си на поста, че може да взема решение най-трудните проблеми

Алексей Навални, най-известният опозиционен водач в Русия, умря на 16 февруари в арктическата наказателна колония " Полярен вълк ".

Вдовицата му Юлия прикани руснаците да се явят в изборните секции по обед на 17 март, с цел да покажат несъгласието си.

Навални определяше Русия на Путин като нежна незаконна страна, ръководена от крадци, подлизурци и шпиони, които се интересуват единствено от парите. Той от дълго време предвиждаше, че Русия може да бъде изправена пред политически разтърсвания, в това число гражданска война.

Запитан дали Путин е мощен или слаб, Леонид Волков, един от най-близките сподвижници на Навални, отвърна: " Динозаврите са били доста мощни, преди да изчезнат ".

Малко след изявлението си за " Ройтерс " във Вилнюс Волков заяви, че е бил атакуван с чук. Литва упрекна Русия за офанзивата, а Кремъл отхвърли да разяснява случая.

От съда, където беше наказан предишния месец на 2,5 години затвор за " дискредитиране на въоръжените сили ", съветският правозащитник Олег Орлов съпостави Русия на Путин с нещо от разказ на Франц Кафка или Владимир Сорокин.

" Тези, които доведоха страната ни до ямата, в която се намира в този момент, съставляват остарялото, грохналото, остарялото ", уточни Орлов.

" Те нямат визия за бъдещето — единствено подправени облици на предишното, единствено миражи за " имперско великолепие ". И те тласкат Русия обратно, назад в антиутопията ".
 ISW: Путин и визията му за необятния съветски свят
ISW: Путин и визията му за необятния съветски свят

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната

Кръв и съкровища

Войната коства доста хиляди съветски животи, съветската войска и службите за сигурност не съумяха да проведат къса победоносна война, а мобилизацията през 2022 година изплаши елементи от популацията.

Западните наказания до момента обаче не съумяха да срутен съветската стопанска система, Путин съумя да наеме стотици хиляди съветски бойци и внезапно наклони Русия към суперсилата Китай.

Икономиката на Русия, съсредоточена върху войната, набъбна с 3,6% през миналата година, а действителните заплати се покачиха със 7,8%. Страната обаче е изправена пред дефицит на работна ръка, дефицит на вложения и понижаване на популацията.

Путин има вяра, че има повече мощ в Украйна от Съединените щати и може да държи Русия в борбата още доста години, съгласно трима съветски източници.

" Войната не е безусловно неприятна за стопанската система в кратковременен проект ", означи съветски източник, поискал анонимност.

" Путин може да се бори колкото си желае ".
 Путин предизвести Запада да не се меси в съветските избори
Путин предизвести Запада да не се меси в съветските избори

Всеки подобен опит ще се бъде обсъждан като акт на агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР