Във Виенския зоопарк, който е най-старата зоологическа градина в света,

...
Във Виенския зоопарк, който е най-старата зоологическа градина в света,
Коментари Харесай

Малка сензация във Виенския зоопарк, роди се орангутанче

Във Виенския зоопарк , който е най-старата зоологическа градина в света, се роди малко орангутанче, заяви пресслужбата на зоопарка. Маймунчето е дълго чакано бебе, защото от 20 години зоолозите тук се надяват на ново потомство.

„ За 13-годишната Сари , която пристигна преди две години от зоопарка в Дъблин, това е първа рожба. Тя се грижи прочувствено за дребното, което към този момент единствено спи в прегръдките ѝ “, оповестява отговарящият за фамилията зоолог.

Все още не се знае дали новороденото е мъжко или женско, това ще се разбере в идните дни. Баща е 48-годишният Владимир - единственият мъжага в групата на орангутаните. „ Владимир и останалата част от групата демонстрират интерес към дребното, само че при тези животни за децата се грижат единствено майките им “, изяснява зоологът.

Орангутаните са застрашени от изгубване заради разрушаването на тяхната естествена среда на островите Борнео и Суматра. „ През последните години непрестанно модернизираме техния регион, с цел да го приближим доколкото е допустимо до естествената им среда. С идването на двете женски Сари и Сурия се сътвори прелестно настояща обществена група. Много сме щастливи, че напъните ни се увенчаха с появяването на ново потомство “, не скрива насладата си шефът на зоопарка Щефан Херинг-Хагенбек .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР