Във видеото мъж с военна униформа казва Слава на Украйна!

...
Във видеото мъж с военна униформа казва Слава на Украйна!
Коментари Харесай

ООН: Видеозаписът с екзекуция на украински военнопленник изглежда автентичен

Във видеото мъж с военна униформа споделя " Слава на Украйна! " и по-късно е екзекутиран

Предполагаемият видеозапис на украински военнопленник, убит, откакто се провиква " Слава на Украйна! ", " наподобява достоверен ". Това съобщи през днешния ден службата на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Знаем за това видео, оповестено в обществените мрежи, което демонстрира неучастващ в пердах украински боец, екзекутиран, както наподобява, от съветските въоръжени сили. Въз основа на прелиминарен разбор считаме, че видеото наподобява достоверно ", разяснява пред Агенция Франс Прес говорителка на Върховния комисариат.

На близо десетсекундния запис се вижда мъж с военна униформа, само че без оръжие, който пуши цигара. Друг мъж отвън кадър споделя на съветски, наподобява на собствен приятел: " Снимай го ".

" Слава на Украйна! ", отвръща украинецът и незабавно го пронизват патрони. Тогава индивидът зад камерата подмята: " Пукни, мръснико ".

Говорителката на службата на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида подсети, че са " документирани многочислени нарушавания на интернационалното филантропично право, (насочени) против военнопленници, в това число случайни изтезания на съветски и украински военнопленници ".

" Необходими са безпристрастни и ефикасни следствия на всички тези изказвания и виновниците би трябвало да понесат отговорност ", акцентира тя.

Агенция Франс Прес не съумя да ревизира по самостоятелен източник къде и по кое време е снимано видеото, нито дали демонстрира заложник - жертва на военно закононарушение, както настояват представители на Киев.

В обществените мрежи видеото бързо се популяризира в понеделник; голям брой постове, фотоси и рисунки възхваляваха смелостта и патриотизма на починалия боец. Вчера украинската войска се закле да отмъсти за гибелта му.

По предварителни данни става дума за Тимофий Миколайович Шадура от 30-а механизирана бригада, оповестиха през вчерашния ден украинските Сухопътни войски. Медиите загатнаха друго име. " Тялото на починалия се намира на окупирана територия и не може да бъде разпознато дефинитивно, преди да бъде върнато и подложено на експертизи ", сподели украинската войска.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР