Във Венецуела бе открито първото заседание на нов законодателен орган,

...
Във Венецуела бе открито първото заседание на нов законодателен орган,
Коментари Харесай

Въпреки протестите, Учредителното събрание на Венецуела заработи

Във Венецуела бе намерено първото съвещание на нов законодателен орган, който се чака да внесе ремонти в конституцията и да даде нови огромни пълномощия на ръководещата социалистическа партия, на инат на международните рецензии, че с това се подкопават демократичните свободи, оповестяват международните организации.

Президентът Николас Мадуро споделя, че 545-членното Учредително заседание, което бе определено в неделя на избори, бойкотирани от опозицията, ще донесе мир в страната, разтърсвана от бурни митинги и дълбока икономическа рецесия. Събранието единомислещо избра в управлението си добре познати водачи на социалистическата партия.

То ще заседава в същия комплекс в Каракас, където е основан и сегашният доминиран от опозицията парламент, който може би ще бъде разхлабен от новия всесилен законодателен орган.

Хиляди последователи на Мадуро показаха насладата си по улиците.

Всички южноамерикански страни без Боливия осъждат избора на Учредителното заседание. Южноамериканската организация за свободна търговия Меркосур ще задейства клаузата за нарушение на демократичните правила и ще изключи Венецуела от своите редици

Ватикана също прикани президента да анулира избора на този орган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР