Във Великобритания техническа грешка, довела до неотчитането на 16 000

...
Във Великобритания техническа грешка, довела до неотчитането на 16 000
Коментари Харесай

На Острова не са отчели 16 000 заразени заради техническа грешка

Във Англия техническа неточност, довела до неотчитането на 16 000 случаи на заразяване с COVID-19, е забавила усилието за следене на контакти с хора, дали позитивна проба.

От опазването на здравето оповестиха, че близо 16 000 случая сред 25 септември и 2 октомври не са попаднали в дневните доклади. Тази численост по-късно била разпределена надлежно към 12 872 случая за събота и 22 961 случая за неделя. Отбелязва се, че тези, които са дали позитивни проби, са били осведомени, само че това не е станало с тези, които са били в непосредствен контакт с тях.

Техническият проблем е довел също до погрешно поднесени данни през предходната седмица, защото обявените данни са били по-ниски от действителните. Опозиционната Лейбъристка партия окачестви случилото се като „ цялостна каша “. Междувременно ръководителката на държавния екип, отговарящ за имунизациите, Кейт Бингам, съобщи за „ Файненшъл таймс “, че по-малко от половината от популацията ще може да бъде имунизирано против вируса, съобщи БНР.

Тя показва, че няма да има ваксина за британците под 18 години, че това е ваксина единствено за възрастни хора над 50 години, с фокус върху здравните служащи, чиновниците в домовете за обществени грижи и най-уязвимите. Премиерът Борис Джонсън призна, че пътят в битката с коноравируса ще бъде „ много неравномерен “ до Коледа, а евентуално и по-късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР