Във Великобритания ново проучване на общественото мнение показва, че дясната

...
Във Великобритания ново проучване на общественото мнение показва, че дясната
Коментари Харесай

Лейбъристката партия с най-висока подкрепа във Великобритания, десните популисти набират скорост

Във Англия ново изследване на публичното мнение демонстрира, че дясната популистка партия „ Реформирай Обединеното кралство “ изостава единствено на четири пункта от ръководещата Консервативна партия. Убедително отпред е Лейбъристката партия, заяви в преписка БНР.  Проучване на YouGov, поръчано от вестник „ Таймс “, отрежда единствено 19 % поддръжка за държавното управление. Това е най-ниската точка от времето на пагубния минибюджет на Лиз Тръс през септември 2022 година. 

Далеч по-тревожно за торите обаче е, че учредената от Найджъл Фарадж партия „ Реформирай Обединеното кралство “, чийто водач е Ричард Тайс, набира скорост, а това значи, че на идващите общи избори, гласуващи по принцип за консерваторите могат да се ориентират към дясната популистката партия. 

Анкетата разкрива също, че по-малко от половината гласоподаватели на консерваторите през 2019 година считат да поддържат торите на изборите, които би трябвало да се проведат тази година, само че министър председателят Риши Сунак още не е определил дата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР