Във Великобритания контролният орган за изнасяне на статистически данни съобщи,

...
Във Великобритания контролният орган за изнасяне на статистически данни съобщи,
Коментари Харесай

Борис Джонсън изнасял подвеждащи данни за заетостта на Острова

Във Англия контролният орган за изнасяне на статистически данни заяви, че на няколко пъти е предизвестил премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, че изнася погрешни сведения за трудовата претовареност в страната.

Правителствени чиновници са били предизвестени неведнъж за показване на подвеждащи данни за работните места преди контролният орган за статистиката публично да порицае персонално премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, оповестява вестник „ Обзървър “, представен от БНР.

Генералният шеф на контролния орган Ед Хъмфърсън съобщи, че е имало поредност от неофициални полемики преди регулаторът да предприеме необикновената стъпка обществено да порицае „ Даунинг стрийт “ 10 на два пъти предишния месец.

По време на близо 10 изяви на Джонсън от ноември насам в Камарата на общините по време на постоянните „ Въпроси към премиера “, той е правил подвеждащи изявления, че повече хора са на работа във Англия, в сравнение с преди да стартира пандемията.

От статистиката прецизират, че въпреки и броят на служащите, които се водят на заплата, да се е нараснал, този на самонаетите е паднал доста, тъй че общият брой на трудово заетите е намалял със 600 000. Председателят на регулатора сър Дейвид Ногроув е написал персонално на Джонсън, че „ употребява селективно данни “ и че „ обществеността заслужава да знае истината “.

Ед Хъмфърсън добави, че нормално политиците реагират неотложно и позитивно на такива забележки, само че е извънредно, че на премиера му пишат към този момент няколко пъти по подобен мотив. Споменава се, че и на някогашния здравен министър Мат Ханкок е правена забележка на два пъти за погрешни данни за тестването през май и юни 2020 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР