Във Великобритания група, представляваща семейства на починали от Covid-19, обвини

...
Във Великобритания група, представляваща семейства на починали от Covid-19, обвини
Коментари Харесай

Семейства на починали от COVID-19 обвиниха Борис Джонсън в безсърдечност

Във Англия група, представляваща фамилии на умряли от Covid-19, упрекна премиера Борис Джонсън в безчовечност откакто е отказал да се срещне с нейни представители, оповестява БНР.

Представители на групата, известна под името "Covid-19 опечалени фамилии за правдивост “ обявиха, че са писали пет пъти на Борис Джонсън с искане за среща.

Запитан от кореспонденти за писмата на групата министър председателят е дал отговор, че „ несъмнено, ще се срещне с всеки наскърбен във връзка на Covid-19, само че няколко дни по-късно Джонсън е писал на групата, че „ не е в положение “ да го направи.

От групата, която твърди, че съставлява 1 600 фамилии обявиха, че са били съкрушени от това писмо, което са разгласили в обществените мрежи. Джо Гудман, една от създателите на групата, сподели, че министър председателят е направил цялостен завой откакто се е съгласил на среща тях по Скай нюз, а след това тихомълком е отказал с аргумента, че е доста ангажиран. „ Това е безсърдечно “, посочи Гудман.

Джо Гудман, която е изгубила татко си Стюър, добави, че наподобява Джонсън избира да се среща единствено с такива опечалени, които ще се усмихват и няма да задават неуместни въпроси.

От Даунинг стрийт реагираха с изказване, че „ министър председателят остава постоянно подготвен да се среща с пострадали от Covid-19 фамилии и е твърдо решен да победи вируса “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР