Във Великобритания днес се очаква да бъде най-топлият ден за

...
Във Великобритания днес се очаква да бъде най-топлият ден за
Коментари Харесай

Жега във Великобритания, експерти притеснени заради COVID-19

Във Англия през днешния ден се чака да бъде най-топлият ден за годината до момента - с температури от порядъка на 25 градуса.

Очаква се доста британци да се стекат по плажове, паркове и заведения, защото денят е почивен. Това обаче, тревожи учените, които считат, че е прекомерно рано за огромни неконтролируеми събирания на хора.

След седмици заключени у дома, поради строгите ограничавания по отношение на вируса и проливните дъждове в последно време, милиони британци се възползват оптимално от дългия уикенд.

Много хора, които поради пандемията и рестриктивните мерки за пътувания не си резервираха почивки в чужбина, в този момент се стичат по английските курорти. Учените обаче не престават да приканват хората да бъдат внимателни, тъй като се следи нарастване на случаите на заразявания в страната, подбудено от новия индийски вид на вируса.

Професорът по здравна логика на психиката от Лондонския академични лицей Сюзън Мичи, която е член на екипа съветници на държавното управление, съобщи за „ Скай нюз “, че повдигането на цялостния локдаун на 21 юни, както плануват проектите на премиера Борис Джонсън, продължава да е под въпрос.

„ Ключов миг в този момент е хората да не престават да поддържат връзка между тях навън, а в случай че са на закрито да отварят прозорците и вратите “, посочи Сюзън Мичи.

Друг държавен консултант Рави Гупта обаче напряко съобщи за Би Би Си, че цялостното отваряне на стопанската система би трябвало да бъде отсрочено с няколко седмици, тъй като има признаци, че се задава нова вълна на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР