Във Великобритания Covid-сертификатите ще бъдат необходими на клиентите, за да

...
Във Великобритания Covid-сертификатите ще бъдат необходими на клиентите, за да
Коментари Харесай

От есента в пъб в Англия ще се влиза с Covid-сертификат

Във Англия Covid-сертификатите ще бъдат нужни на клиентите, с цел да влизат в питейни заведения, заведения за хранене и нощни клубове, според с проектите за справяне с четвърта вълна от ковид. По този метод специалистите се надяват да ускорят имунизацията измежду по-младите британци, написа английският вестник The Times, представен от " Фокус ". Заведенията в Англия ще бъдат принудени да изискват клиентите да употребяват по този начин наречените „ имунизационни паспорти ” от есента, с цел да потвърдят, че или са напълно имунизирани, или са дали негативен тест предния ден.

Последните данни демонстрират понижаване на приема на ваксини на половина за две седмици. По-малко от 100 000 души се имунизират дневно приблизително за първи път от април. Смята се, че неимунизираните младежи стоят зад повишаването на случаите, като те са над 10 пъти повече при тези на възраст 16-24 години, в сравнение с при над 70-годишните. Правителствени източници обявиха, че е решено Covid-сертификатите да не се употребяват като част от облекчаването на рестриктивните мерки този месец, защото това ще дискриминира по-младите хора, които не са имали опция да получат и втората си ваксина. Има и опасения, че това би могло да удари по този начин наречената „ спонтанна стопанска система “, като хората биват отблъснати от избрани места, тъй като не могат да потвърдят негативен резултат от теста.

До средата на септември обаче министрите споделят, че всички над 18-годишна възраст ще имат шансове да бъдат имунизирани, тъй че чиновниците имат вяра, че паспортите за имунизация могат да бъдат използвани за влизане в пространства, където общественото разграничаване не е допустимо. „ През есента имунизационните паспорти могат да се трансфорат във значим инструмент, който ще ни разреши да държим бизнесите отворени “, сподели източник от Даунинг Стрийт. Друга държавна фигура добави: „ Ако можем да покажем действителни изгоди от имунизирането във връзка с всекидневието, това може да бъде много потребен инструмент. “ 

В събота вечер във Франция , след съвсем 18-месечен локдаун, нощните клубове възобновяват работата, въпреки и при много ограничавания. Капацитетът на заведенията е ограничен до 75%, а с цел да влязат в клуба клиентите трябва да покажат документ за имунизация или неотдавнашен негативен PCR тест. Във Франция вариантът на ковид Делта се популяризира интензивно и съставлява съвсем половината от новите случаи. Очаква се към 14 юли, националният празник на страната, индийският вид на Ковид-19 да бъде доминиращ. Миналата година военният церемониал за Деня на Бастилията бе анулиран, само че тази година ще се организира, въпреки и с ограничавания.

Все повече страни вкарват ограничавания за туристите, с цел да се оправят с внезапното нарастване на случаите. Малта и Канада оповестиха, че ще позволяват на своя територия единствено изцяло имунизирани хора. Досега там можеше да се влезе и с негативен PCR тест.

Maлтa щe зaбpaни нa вcичĸи пoceтитeли дa влизaт в cтpaнaтa oт cpядa, ocвeн aĸo нe ca нaпълнo вaĸcиниpaни cpeщy СОVІD-19, зaяви миниcтъpът нa здpaвeoпaзвaнeтo Kpиc Фъpн, представен от интернационалните организации. Cпopeд него cĸoĸът нa нoви cлyчaи e ocнoвнo cpeд пoceтитeлитe, ĸoитo, мaĸap дa ca пpeдcтaвили oтpицaтeлeн тecт пpeди дa ce ĸaчaт нa caмoлeтa, тъй като не ca били нeвaĸcиниpaни. Изĸлючeниe щe се прави за нeвaĸcиниpaни дeцa нa възpacт мeждy 5 и 12 гoдини, ĸoитo щe бъдaт дoпycнaти дo Maлтa, aĸo имaт oтpицaтeлeн тecт и ca пpидpyжeни oт нaпълнo вaĸcиниpaни poдитeли. Maлтa e вaĸcиниpaлa нaпълнo 79% oт пълнoлeтнoтo cи нaceлeниe.

Чуждестранните туристи, които не са имунизирани против COVID-19, няма да имат право да влизат в Канада , защото държавното управление не желае да заплаши напредъка, реализиран по преодоляването на вируса, обяви  министър председателят Джъстин Трюдо, представен от " Ройтерс ". Около 78% от канадците на възраст над 12 години са получили най-малко една доза ваксина против COVID-19, а към 44% от хората на 12 или повече години са изцяло имунизирани.

В Кипър в заведенията към този момент може да се влиза единствено след показване на документ за цялостна имунизация или негативен PCR тест. При нарушаване санкцията за посетителя е 300 евро, а за заведението - 1000 евро. България прикани да не се пътува за Кипър поради влошаващата се обстановка там. При завръщането си у нас българските жители би трябвало да показват негативен PCR тест, даже да са изцяло имунизирани.

 

У НАС

61 са новите случаи на инфектирани с ковид у нас за миналото денонощие, сочат обновените данни на Единния информативен портал. Спрямо направени 15 368 теста новите случаи са 0.4%.

В момента дейните случаи с ковид са 7 967. В болница се лекуват 824 с ковид пациенти. От тях 105 са в интензивни отделения. Починалите от ковид в последното денонощие са 4-ма души, а излекуваните - 90.

Ваксинираните през вчерашния ден са 11 549 души, а общо поставените дози са над милион 847 хиляди.

Днес, 10 юли,  регионалните здравни инспекции в Ямбол, Плевен и Велико Търново провеждат мобилни имунизационни пунктове. В тях всеки искащ ще може да се ваксинира против COVID-19 с ваксина по желание.

В София още два от огромните търговски центрове в столицата се включват в самодейността за всеобща имунизация против Covid-19, оповестяват от Столичната община. С тях местата, на които столичани могат да се ваксинират и тази събота и неделя, стават общо 7. 

Новите имунизационни пунктове ще са в моловете на бул. " Цариградско шосе " и на бул. " България ", а работното им време ще е същото, както и при останалите търговски центрове, които се включиха по-рано във имунизационната акция на СРЗИ и общината - от 13:00 до 18:00 ч. 

Освен това от 9:00 до 16:00 ч. имунизация против ковид ще може да се прави и в Културния дом в кв. " Дружба ", както и в читалище " Асен Златаров " в кв. " Христо Ботев ". 

Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилните общински лечебни заведения. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР