Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски изрази надежда

...
Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски изрази надежда
Коментари Харесай

САЩ обявиха допълнителна помощ за Киев

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски изрази вяра за решение на Европейски Съюз да стартира договаряния за участие на Украйна, както и даде образец за напредъка на Киев:

" Днес подписах един от най-важните закони по пътя към договарянията - Закона за политическите лица. Той ускорява фискалния надзор върху основни държавни чиновници и народни представители. Законът е явен сигнал, че Украйна приема съществено дилемите си по пътя към Европейски Съюз и прави работата на институциите оптимално транспарантна ".

Междувременно - Унгария прикани европейските водачи да договорят преустановяване на огъня и мирни договаряния в Украйна - преди да мислят за в допълнение финансиране на Киев.

Унгария се чака да наложи несъгласие на предлагането на Комисията за спомагателни 50 милиарда евро за Киев по време на преразглеждането на бюджета на Европейския съюз.

Междувременно Съединени американски щати оповестиха спомагателна помощ за Украйна на стойност 150 милиона $.

Помощта включва спомагателни муниции за изпратените на Киев модерни системи за противоракетна защита, както и ракети за противовъздушна защита " Стингър " и боеприпаси за реактивни системи за залпов огън, прецизираха от Пентагона.

Най-новият пакет включва и противотанкови системи " Джавлин ", както и над 2 милиона патрона за малокалибрено оръжие и екипировка за пердах в зимни условия.

В Туитър американският държавен секретар Антъни Блинкън написа, че " новият транш оръжия и съоръжение ще помогне за напредъка на Украйна на бойното поле ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР