Във вчерашния си брой вестник „Жънмин жъбао“ публикува коментар, озаглавен

...
Във вчерашния си брой вестник „Жънмин жъбао“ публикува коментар, озаглавен
Коментари Харесай

Китай: Епидемията в САЩ извади на бял свят приоритета на капитала над човешкия живот

Във вчерашния си брой вестник „ Жънмин жъбао “ разгласява коментар, озаглавен „ Зов за събуждане “, в който се показва, че за американските политици здравето на хората е елементарна статистика, а слагането на ползите и капитала преди всичко пречи съществено за оправянето с епидемията в Съединени американски щати, предава радио " Китай ".

Изправено пред огромна рецесия с публичното здраве, като актуалната зараза от COVID-19, Белият дом би трябвало да постави най-вече старания за избавяне и лекуване на инфектираните и прекъсване разпространяването на вируса. Вместо това обаче, в очите на американски политици правото на достъп до информация и здравето на хората са прекомерно маловажни спрямо капитала.

В началото на епидемията, с цел да предотврати срив на тържищата президентът Доналд Тръмп обществено омаловажи предизвестията и подцени опасности, в резултат на което страната пропусна скъпото време слагане на обстановката под надзор.

В очите на американските политици краткосрочните стопански изгоди постоянно са стояли над публичното опазване на здравето. Федералното държавно управление и управляващите на няколко щата в Съединени американски щати бързаха да възстановят икономическите действия по време, когато епидемията не бе сложена под ефикасен надзор, в резултат на което инфектираните се усилиха фрапантно.

Повтарянето на вълната през последната година е тясно обвързвано с неуверената позиция на американското държавно управление сред политики, ориентирани към краткосрочни стопански изгоди и запазване на публичното здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР