Във вашингтон се страхуват, че тръгващия си президент и главнокомандващ

...
Във вашингтон се страхуват, че тръгващия си президент и главнокомандващ
Коментари Харесай

Ще даде ли Тръмп на Путин шпионите в Кремъл и Гюлен на Ердоган, като отмъщение за загубата?

Във вашингтон се опасяват, че тръгващия си президент и главнокомандващ може да се разприказва и да разкрие държавни секрети – от дебелоглав, възмездие за неуспеха на изборите или – както към този момент се е случвало – поради присъщото му фукане. Това написа немския таблоид „ Билд “.
Приказливецът Тръмп може да провокира същинско главоболие на новата администрация на Джо Байдън и да подкопае националната сигурност, - написа още изданието.

Тръмп е осведомен с процедурата по задействане на нуклеарни ракети, с проектите на секретните бойни системи и с задачите на американските шпиони по света. В Овалния кабинет има информация за всички тези свръх секретни неща, - акцентира „ Билд “.

Непостоянният и експлозивен темперамент на Тръмп сигурно ще е предизвикателство за контраразузнаването, смятат специалисти. Той има огромни задължения (те се пресмятат на към 400 млн долара), гневен е на личното си държавно управление, където, съгласно него, е цялостно с врагове на „ дълбоката страна “. Освен това е уверен, че незаслужено му е лишен втория мандат.

Всеки, който е ядосан, неудовлетворен и афектиран, е податлив към откриване на секретна информация и Тръмп, несъмнено, се вписва в този облик, - декларира в изявление за The Washington Post някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Прис.

По време на своето ръководство в Белия дом републиканецът-президент нееднократно към този момент попадаше в медиите поради своята приказливост и фукане. Съвсем ненадейно той разказваше на съветския външен министър Сергей Лавров и съветския дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк той разказваше секретни данни за терористични закани. От тези разкази можеше да се извлече информация по какъв път американските служби са придобили данните за Ислямска страна да вземем за пример. В случая става дума за израелската секретна работа „ Мосад “, - написа още изданието.

Някои специалисти обаче считат, че заплахата не трябва да се преувеличава. Причината е незнанието на Тръмп. На мнозина е известно, че към доста значими тематики Тръмп се е отнасял незадълбочено, а някои от съвещанията е претупвал на две-на три.

„ На Тръмп не му бяха забавни интервенциите ни зад граница, декларира пред „ Билд “ специалистът Джонатан Кристол. Затова е малко евентуално той да разкрие на Русия отбранителната тактика на НАТО, даже да желае да го направи. Съмнявам се, че той е в положение да разкрие нещо комплицирано и значимо.

И въпреки всичко в последните дни от ерата Тръмп тиктака бомба с часавников механизъм, счита Кристол. Като нищо Тръмп може да показа на своя другар Владимир Путин, кой от обкръжението му в Кремъл е сътрудник на американците или да покаже благоразположението си към турския президент Ердоган, като му съобщи дисидента Фетхуллах Гюлен, - предизвестява „ Билд “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР