Във Варненска област само през последните три седмици, двама души

...
Във Варненска област само през последните три седмици, двама души
Коментари Харесай

МВР: От началото на 2018 г. до сега са установени 704-ма шофьори без книжки

Във Варненска област единствено през последните три седмици, двама души изгубиха живота си, блъснати от неправоспособни водачи. Последният случай е в село Детелина, където 33-годишен лидер блъсна на пътя мъж от Долни Чифлик, съобщи Българска национална телевизия.

Много от злополуките, някои от които с съдбовен край, са породени точно от неправоспособни водачи. Данните за Варненска област са стряскащи. От началото на тази година до момента във Варненска област са открити 704-ма водачи без книжки.

" За предходната година броя е малко по-голяма, малко над 950 са ", съобщи Ивана Милева - представител на ОД на МВР-Варна.

Точна статистика какъв брой от злополуките са провокирани от неправоспособни водачи няма. Факт е обаче, че в региона от началото на януари до момента 34-ма души са изгубили живота си на пътя.

От полицията обявиха, че правят засилени инспекции, изключително през почивните дни. Контролът обаче не е задоволителен, споделят поданици на Варна.

" Постоянно ги следим по пътищата, аз съм деен водач, с какви ли не безобразия се сблъсквам, никакъв надзор няма ", споделя гражданин на Варна.

Първото наказване за шофиране без брошура е административно. Отнема се регистрацията на автомобила за период от 6 месеца до 1 година, има и санкция сред 100 и 300 лв.. Неправоспособните водачи обаче би трябвало да знаят, че при наново нарушаване в интервала на наказването глобата към този момент е до 2 години затвор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР