Във Варна ситуацията с резултатите се променяше непрекъснато в последните

...
Във Варна ситуацията с резултатите се променяше непрекъснато в последните
Коментари Харесай

Балотаж между Иван Портних и Костадин Костадинов във Варна

Във Варна обстановката с резултатите се променяше непрестанно в последните часове. Вече е ясно, че ще има балотаж - това сочат данните при обработени повече от 93 % от секционните протоколи. В неделя варненци ще би трябвало да изберат сред Иван Портних от ГЕРБ и Костадин Костадинов от „ Възраждане ".


Интригата към кметския пост във Варна се развива на фона на рекордно ниската изборна интензивност през вчерашния ден - под 40 на 100 за общината, малко над 40 % за региона.

В същото време Девня държи върха за кмет с най-голям избирателен резултат - над 86 %.

Във Варна при 93 на 100 обработени протоколи досегашният кмет Иван Портних от ГЕРБ е с резултат 49.31. Костадин Костадинов от партия „ Възраждане " е втори с 14.30 на 100, с минимална преднина пред Анелия Клисарова от Българска социалистическа партия за България.

ГЕРБ води в изборите за районни кметове, в четири от регионите претендентите им влизат с по-добър резултат, а във „ Владиславово " Николай Костадинов към този момент е кмет. Балотажи ще има и две от петте съставни села на община Варна, както и в Бяла и Провадия. В останалите 9 общини в област Варна също победиха претендентите на ГЕРБ.

Разнообразен ще бъде и Общинският съвет във Варна - към този момент влизат 11 партии, колкото и в предходния, само че някои от познатите партии няма да участват за сметка на нови играчи. Българска социалистическа партия ще има осем съветници - с трима повече, до момента в който ГЕРБ губят три места. Останалите девет партии ще имат сред 1 и 4 места, по данни все още под чертата остават НФСБ и „ Атака ", няма и самостоятелни съветници.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР