Във Франция преобладаващите обществени настроения винаги са бил досега за

...
Във Франция преобладаващите обществени настроения винаги са бил досега за
Коментари Харесай

Стефан Манов: Във Франция ваксинацията буксуваше преди въвеждането на зеления сертификат


" Във Франция преобладаващите публични настроения постоянно са бил до момента за едни по-строги ограничения , които да лимитират разпространяването на вируса. Оттам има един общ политически консенсус за въвеждането на зеления документ, който тук се назовава " хигиеничен пропуск ", сподели пред БНР Стефан Манов от Тулуза, член на Обществения съвет към ЦИК.

" През юли той стана наложителен за всичко на практика. Той е годен за пътувания на всички места, за преболедуване той е годен за шест месеца. Когато съпоставям с България, у ви това лято ограничения у нас нямаше и уви в този момент го плащаме . България изпусна да се поучи от това, което ставаше по света,  да планува, че това я чака и България... ", съобщи още Манов.

Той уточни, че във Франция се чака приемането на второ четене на Закон за удължение на изключителното състояние до 31 юли следващата година скоро. Това е тъй като предстоят през април следващата година избори за президент и тъй като след февруари Народното събрание се разпуска няма да има кой да валидира подобен закон.

По думите на Манов във Франция политиците намерено приканват хората да се имунизират . А ограниченията към децата не са толкоз строги, какъв брой към децата в  България. Но Франция е една от дребните страни, която има по-либерални ограничения към децата и учениците.

" Тестовете в учебните заведения да доброволни, желае се единодушието на родителите. Децата обаче носят маски, даже тези на 6 години. Сега обаче са свалени от края на лятото. Тук пикът на вълната беше юли.

Сега всички възпитаници и студентите са присъствено ", пояси Манов.

Във Франция имунизацията буксуваше преди въвеждането на зеления документ. Всъщност тук всички се имунизират - учители и държавни чиновници. Тя не е наложителна, само че няма обществени групи, които да се въздържа. Когато няколко хиляди от з дравните чиновници, за които имунизацията е наложителна, бяха отстранени от работа, в този момент се върнаха две трети от тях към този момент имунизирани ", разясни Манов.

" Сега няма потребност се подават заявки за гласоподаване на българите зад граница, поради автоматизираното откриване на СИК съгласно Изобрния кодекс. Но че има отмалялост от гласуването, това е видно. Не считам, че ще зародят съществени проблеми с гласуването зад граница въпреки всичко ", разяснява и тази тематика членът на Оценка за съвместимост към ЦИК.

Според Стефан Манов няма мощна и дейна акция за изборите 2 в 1 към групите, които имат задръжки с машинното гласоподаване . Няма такава акция за възрастните хора, които не желаят да боравят и с банкомати до момента.

Този екран - " На кой избор искам да гласоподавам ", основава комплициране. Това е нов детайл и изцяло непотребен съгласно мен. Това също ще забави гласуването, а може и да не успееш да гласуваш и за двата избора. А също и дисплеят - " Сигурни ли сте, че това желаете да изберете " , също ще обърка хората ", сподели още Манов.

По думите му тази компютърна логичност е по-близо до младежите единствено.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР