Във Франция от новия коронавирус до момента са починали 12

...
Във Франция от новия коронавирус до момента са починали 12
Коментари Харесай

Починалите от коронавируса във Франция надхвърлиха 12 хил. души

Във Франция от новия ковид досега са умряли 12 210 души, включително 8044 в лечебни заведения и 4166 в старешки домове, заяви генералният шеф на опазването на здравето Жером Саломон, представен от Франс прес.
Новите умряли в лечебни заведения са 412 души за последния ден. За старческите домове това число е 929 души, само че това броене е почнало чак в края на март и не е могло да бъде обновено в сряда поради механически проблем.
За пръв път от началото на епидемията броят на пациентите в реанимация записва спад върху 24 часа със 7086 пациенти, или 82 по-малко от предходния ден.
Този индикатор, който се следи от близко от експертите, тъй като демонстрира какъв е натискът върху здравната система, разрешава да се допусне, че епидемията последователно се забавя, сподели Саломон.
Той обаче означи, че в случай че настава плато в епидемията, то е доста високо и би трябвало да продължат напъните по самоизолация и обществено разграничаване на французите.
Съединени американски щати минаха прага от 16 000 умряли от новия ковид по данни на университета "Джонс Хопкинс ", съобщи Франс прес.
Към 20.30 ч. локално време през вчерашния ден (01.30 ч. по Гринуич тази нощ) епидемията е взела 16 478 жертви в страната, сочат данните на университета, които непрестанно се актуализират. За последните 24 часа са умряли 1783 души. За съпоставяне предходният ден новите умряли са били 1973 души.
Броят на инфектираните в Съединени американски щати към този момент е над 460 000 души, което е над една четвърт от общата международна численост.
Съединени американски щати към този момент са на второ място по брой жертви на новия ковид. На първо е Италия с 18 279 умряли, а на трето - Испания с 15 238 умряли.
Епицентър на епидемията в страната е щатът Ню Йорк с над 7000 умряли, включително 799 през последното денонощие. За сметка на това броят на новоприетите в болница пациенти с COVID-19 е най-ниският от началото на епидемията, заяви губернаторът Андрю Куомо.
Йемен заяви за първи случай на новия ковид, съобщи Франс прес, като се базира на здравните управляващи.
Заразеният е бил диагностициран в южната провинция Хадрамаут, която е под контрола на интернационално приетото държавно управление на страната. Той получава медицински грижи и е в устойчиво положение. Правителствената комисия за националното изключително състояние, която е управлявана персонално от президента Абд Рабу Мансур Хади, увери, че са взети всички нужни ограничения за отбягване на вероятно разпространяване на болестта.
Хуманитарни организации предизвестяват за евентуално пагубни последствия, в случай че в Йемен избухне зараза от новия ковид. Страната е опустошена от продължаващата пет години революция сред държавните сили, подкрепяни от ръководена от Саудитска Арабия сунитска коалиция, и поддържаните от Иран шиитски бунтовници хуси.
Вчера обединението разгласи едностранно преустановяване на огъня, с цел да може Йемен да се концентрира върху битката с вируса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР