Във Франция арестуваха пожарникари-доброволци по подозрение, че са причинили горски

...
Във Франция арестуваха пожарникари-доброволци по подозрение, че са причинили горски
Коментари Харесай

Задържаха пожарникари - доброволци за умишлени палежи във Франция

Във Франция арестуваха пожарникари-доброволци по съмнение, че са предизвикали горски пожари

Имената им още не се оповестяват. Знае се, че първият арестуван е на 27 години и е някогашен пожарникар. Той ще дава отговор пред съда за опожаряването на 230 хектара гори край езерото Вуглан в Източна Франция. Бившите му сътрудници са възмутени.

" Това е срам за униформата. Подобно нещо не трябва да се толерира по никакъв метод ", споделя Сирил Фурние, пожарникар, предава.

Вторият арестуван в Гренобъл е на 35 години и вместо да гаси е предизвикал няколко горски пожара край град Виф. В департамента От-Виен в централна Франция полицията е задържала 68-годишна пенсионерка, чиято кола е била открита на мястото на ненадейно лумнал горски пожар.

" Проверихме регистрационния номер на колата и открихме собственичката ѝ. При разпита тя призна, че е предизвикала общо 20 пожара през 2019-та и през тази година ", декларира кап. Жером Раншу.

От началото на лятото във Франция са арестувани 34-ма подпалвачи. Тече следствие за възникването по едно и също време на четири пожара в югозападния департамент Дордон. Близо една трета от горските пожари в страната са породени съзнателно, настояват следователите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР