Във фоайето на Доходното здание беше открита изложба на наградените

...
Във фоайето на Доходното здание беше открита изложба на наградените
Коментари Харесай

Изложба представя творби от конкурса на русенската инициатива за борба с наркотиците

Във фоайето на Доходното здание беше открита галерия на наградените плакати и рисунки от състезанието на самодейността “Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ”. “Аз и моето семейство - сполучливи в провокациите на новото време ” се организира предишния месец с присъединяване и поддръжката на Община Русе, Областна администрация, РУО-Русе, РЗИ, БЧК и УМБАЛ “Медика ”.

Изложбата беше открита от идейния уредник - журналистът и основен редактор на „ Акцент.БГ “ Румен Николаев, а на нея участваха отличените възпитаници, учители и родители.

Официални посетители на откриването бяха зам.-кметът Димитър Недев, регионалният шеф Данаил Ковачев, чиновници на Община Русе, директно ангажирани с дейностите на самодейността, представители на РУО-Русе, РЗИ, БЧК и УМБАЛ „ Медика “.

„ Вие и вашите родители сте тези, които можете да помогнете на вашите съученици и на самите себе си, да живеете щастливи, без да сте обременени с този недостатък. Осмислянето на свободното време на всеки един от вас и това да потърсите себе си в разнообразни изяви съм уверен, че ще даде своя позитивен резултат “, обърна се към присъстващите възпитаници Румен Николаев. Той акцентира, че самодейността не е кампанийна и концепциите ѝ би трябвало да се преследват всекидневно, тъй като казусът с разпространяването и използването на наркотични субстанции се разраства. Журналистът не пропусна да благодари на всички институции и организации, които се включват регулярно и поддържат във всички прояви и събития.

Зам.-кметът Димитър Недев съобщи, че самодейността е значима, а изкуството е сполучлив метод да се доближи до сърцата и мозъците на подрастващите. „ Младите хора се стопират и се замислят за заплахата от наркотичното въздействие и в тази ситуация няма значение дали ще направиш фотография, нарисуваш рисунка, напишеш есе или стих. Проблемът с наркотичните субстанции е едно от най-сериозните провокации на нашето време и в действителност би трябвало да подчертаваме на работата с младежите в фамилиите, в най-близката среда – приятелите, както и в учебните заведения “, уточни Димитър Недев.

Областният шеф Данаил Ковачев също приветства присъстващите, като в словото си акцентира значимостта и силата на гражданската самодейност,която от близо две годиниуспешно предизвика публичното съзнаниеи ангажираност.

Припомняме, че във второто издание на състезанието взеха присъединяване повече от 100 възпитаници от Русе и региона, като на 7 март бяха оповестени и наградени най-хубавите произведения. Победител стана деветокласничката Даная Иванова от Английската езикова гимназия в Русе.

Изложбата, която е ситуирана във фоайето на Доходното здание, може да бъде прегледана до края на седмицата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР