Във Финландия съд осъди хакер на шест години и девет

...
Във Финландия съд осъди хакер на шест години и девет
Коментари Харесай

Осъдиха хакер за изнудване на пациенти на психотерапевтична клиника за Биткойн

Във Финландия съд осъди хакер на шест години и девет месеца затвор за изнудване на над 30,000 пациенти на психотерапия, изисквайки над $500,000 в Биткойн.

Юлиус Кивимаки, виновен за хакерските атаки в базата данни на психотерапевтичния център Vastaamo през 2018 година, заплаши да разгласява информацията за пациентите, в случай че не бъде заплатен откуп от 40 BTC.

Въпреки че отхвърля обвиняванията, дейностите на Кивимаки са свързани с най-малко едно самоубийство, което провокира мощно наказание както от жертвите, по този начин и от обществото.

Докато показваше неодобрение от относително късата присъда поради мащаба на закононарушението, една жертва призна рестриктивните мерки на финландския закон и одобри присъдата.

Докладите сочат, че присъдата на Кивимаки е била понижена с три месеца заради съглашения с ищци и жертви, макар че се чака повече лица да заведат цивилен каузи против него, търсейки обезщетение.

Арестът на Кивимаки в Париж през февруари 2023 година, след опит да се измъкне от управляващите, докара до изгонването му във Финландия.

Въпреки това, по време на следствието Националното бюро за следствие на Финландия (KRP) твърди, че е постигнало прогрес в следенето на анонимността на транзакциите на Monero , без да разкрива детайлности за поддържане на оперативния интегритет в настоящи и бъдещи престъпни следствия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР