Във фейсбук профила си Александър Йорданов написа: Неудобни думи -

...
Във фейсбук профила си Александър Йорданов написа: Неудобни думи -
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Никога не трябва да забравяме, че комунистите убиват и когато говорят, и когато мълчат

Във фейсбук профила си Александър Йорданов написа: " Неудобни думи - Чернобил или незаконното комунистическо безмълвие

" Днес, когато наследниците на Българската комунистическа партия са налазили всички медии и от заран до вечер, от Народното събрание и Министерския съвет до Горно Нанадолнище, приказват за щяло и нещяло, е време да разкажем на младите за едно грубо, смъртоносно за българския народ комунистическо безмълвие.

Малко предистория. Преди 36 години в руската атомна електроцентрала " В. И. Ленин " край украинския град Чернобил, ситуиран до река Припят в Киевска област, стана повреда. В нощта на 25 против 26 април 1986 година в централата се организира образование на личния състав на 4-ти реактор. Тества се прекъсването му при затруднени условия, както и самозахранващата система.

Но по този начин се " образова " този личен състав, по този начин се тества реакторът и по този начин работи " фамозната " руската техника, че резултатът е страховит гърмеж, който изхвърля в атмосферата голямо количество радиоактивни боклуци. Понесени от въздушните потоци те доближиха и до България след няколко дни. Днес всекидневно у нас се откриват по 100 случая на заболели от рак.

Основната причина е повредата в Чернобил. Ядреният разпад продължава дълго след нея и провалите върху здравето на хората са дълголетни. Над 300 000 нашенци се борят с заболяването сега. Смъртните случаи се усилват и са достигнали до 17 000 души годишно. За 2018 година те са 19 139 души. България е страната с най-висока смъртност на популацията в Европа.

Раково болните у нас са към този момент двойно повече спрямо 90-те години! Смъртността от ракови болести е 20% от общата смъртност. Увеличава се броят и на българите, които имат проблеми с репродуктивната система и страдат от стерилитет. Това е основно поколението родено директно преди и след повредата в Чернобил.

И нещо, което не бе познато преди Чернобил – случаи, когато възпитаници се оперират от тумори на щитовидната жлеза или изпитват нарушавания в активността на хипофизата. Основната причина за тази страшна действителност у нас е в незаконния отвод на управлението на ръководещата през 1986 година комунистическа партия да предизвести навреме българските жители за заплахата от чернобилската радиация.

Ако комунистите бяха сторили това, то жителите биха се снабдили най-малко с йод от аптеките, а и щяха да си останат по домовете със затворени порти и прозорци. Но вместо това хуманно отношение те бяха изкарани като овце на обичайна първомайска манифестация. И тогава ги порази радиацията.

Престъпното безмълвие е персонално решение на водача на Българска комунистическа партия Тодор Живков и на неговите приятели от Политбюро и Централния комитет. Според чл.1, ал.2 от настоящата през 1986 година конституция на Народна република България, управителна мощ в обществото и страната е Българската комунистическа партия. Висшите партийни и държавни ръководители вземат защитни ограничения само за себе си и за своите семейства.

Народът - радиация го яла! Те са снабдени с лекарства, доставена им е вода и храна от другия завършек на света. Месеци след злополуката те не употребяват български месни и млечни артикули, както и зеленчуци. Храната им се подготвя " централно ", в кухнята на хотел " Рила " в София и се разнася по домовете им.

Престъпното безмълвие е осъществено от определените в управлението на Българска комунистическа партия на извършения през същия месец април XIII партиен конгрес. Това са следните лица, които и до през днешния ден са на респект в средите на Българската социалистическа партия:

Тодор Живков, Георги Атанасов, Гриша Филипов, Добри Джуров, Йордан Йотов, Милко Балев, Огнян Дойнов, Пенчо Кубадински, Петър Младенов, Станко Тодоров, Чудомир Александров, Андрей Луканов, Георги Йорданов, Григор Стоичков, Петър Дюлгеров, Димитър Стоянов, Стоян Марков, Гриша Филипов, Йордан Йотов, Милко Балев, Васил Цанов, Димитър Станишев, Емил Христов, Кирил Зарев, Стоян Михайлов. Това са нарушителите мълчаливци.

През 1986 година нямаше свободни и самостоятелни медии. Нямаше 100 телевизионни канала. Нямаше Facebook, нямаше смарт телефони. Журналистите позорно мълчаха. Някои от тях през днешния ден претендират, че са демократи. Истината за нещастието доближаваше до хората само посредством заглушаваните от режима западни радиостанции.

Но какъв брой българи можеха да ги слушат? Националната телевизия и радио, както и партийният орган в. " Работническо дело ", успокояваха и лъжеха безочливо: " в храната и водата няма радиационно замърсяване ". ВРЕМЕТО А времето бе, както и през днешния ден хубаво, пролетно. По селата селяните бяха наизлезли с мотиките по дворовете. В огромните градове " трудещите се " участваха в първомайската манифестация по случай " Деня на труда ".

Децата играеха по детските площадки и в парковете. Тогава точно ни порази радиацията. Никога няма да не помни по какъв начин на балкона на гарсониерата, в която живеехме в квартал " Люлин ", доста буйно започнаха да цъфтят пролетните цветя. Пред очите ми и през днешния ден е едно ужасно прекарване. Пътувайки със фамилията ми по околовръстното шосе на София две птици се удариха в предното стъкло на остарялата ми " Жигула ".

Те просто паднаха от небето. Децата изпищяха. Успях да им кажа единствено: " Затворете очи! ". ЖИВКОВ - БАВНО ЗАГРЯВАЩ РЕОТАН Едва след седмица, на 4 май, Тодор Живков схваща, че ситуацията е доста съществено. Но още веднъж заповядва: " ЩЕ СИ МЪЛЧИМ! ". Нормалният човешки разсъдък отхвърля да разбере това му решение.

Защото стотици хиляди българи щяха да бъдат избавени от последствията от чернобилската радиация, в случай че го нямаше комунистическото безмълвие. Просто хиляди хора щяха да бъдат живи. А те са към този момент покойници. ЗАТОВА И НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ УБИВАТ И КОГАТО ГОВОРЯТ, И КОГАТО МЪЛЧАТ.

Днес те са изключително бъбриви. Защитават съветските агресори. Защитават Путин. Но мълчат за съветските престъпленсия в Украйна. Особено рискови са когато са на власт. И дваж по-опасни са, когато сякаш демократични партии като " Демократична България " ги поддържат. Да, Българска социалистическа партия се нуждае от патерици, с цел да ръководи. Но за какво в тази роля са от " Демократична ългария "?

ФАКТИТЕ: Радиацията в млякото у нас след чернобилската повреда е била 18 пъти над допустимите правила. Но белким децата могат без мляко? Поразени са били животните, тъй като са поглъщали цезий при паша, а той има полуразпад 27-28 години. Изследване на Института по радиобиология и ядрена медицина, засекретено от Държавна сигурност, разкрива следната картина:

" Има групи хора, като децата сред 7 и 16 години, при които оптималното записано облъчване по отношение на годишните граници е 380 на сто… Вероятността от увреждания на плода дори при ниски дози радиация е доста огромна и може да докара до тежки обществени последици… ". Учените предвиждат, че следствията от повредата ще се проявят след десетки години, в идващите генерации.

Те в действителност са говорили за днешния ден. Но наглостта на комунистите няма граници. На 30 септември 1987 година в софийските книжарници се появи поемата " Чернобил " на комунистическия стихотворец Венко Марковски. В 13 елегии той се пробва да " възпее " нещастието, да оправдае закононарушението. Според него " смелият " чернобилски реактор е " починал " в интерес на " руската просвета ":

" В Чернобил белее саркофаг на реактор с мирна цел. Смел реактор под руски байрак за просвета е умрел " … Не изключвам да се откри комунистически стихотворец, който през днешния ден да възпее незаконната съветска експанзия против украинската страна. Нали и руснаците, съгласно формалните неистини на Кремъл, нападнаха Украйна с " мирна цел ".

ЧЕРНОБИЛСКА МОЛИТВА: С истината за нещастието в Чернобил ни срещна през 1997 година писателката Светлана Алексиевич, Нобелов лауреат за литература. По татко тя е белорусинка, а по майка - украинка. В нейната " Чернобилска молитва " четем следната потресаваща изповед: " Моето момиченце...То не е като другите...Ето, ще порасне и ще ме попита: " Защо не съм като тях? "

Когато се роди не беше бебе, а живо чувалче, тъй като от всички страни нито един процеп, единствено очичките й бяха отворени....Тя не умря, тъй като я обичам. За четири години - четири интервенции. Тя още не схваща, само че някой ден ще ни попита за какво не е като другите. Защо никой мъж няма да може да я люби? Защо няма да може да роди?

Защо на нея в никакъв случай няма да й се случи това, което се случва на пеперудите, на птиците, на всички, само че не и на нея....Едва след четири години ми издадоха здравна информация: " Инвалид по рождение ". Какъв неработоспособен по рождение? Тя е неработоспособен от Чернобил ". Светлана Алексиевич пита кое е по-добре: да помним или да забравим?

Престъпната комунистическа власт в Съветеския съюз подрежда да се изземат от библиотеките всички книги на тематика радиация. Включително и тези за бомбардировките над Хирошима и Нагасаки в края на Втората международна война. " Арестувани " са даже научните книги описващи действието на рентгеновите апарати в медицината.

Обяснението е: " да не се всява суматоха ". Какъв смут е комунистическата власт! Дори изправени пред такова голямо човешко страдалчество, каквото предизвиква Чернобилската злополука, комунистите не се трансформират. Те не стават като естествените хора. И това е потресаващо. Общата радиоактивност, която се отсрочва у нас през май 1986 година е превишавала стотици пъти нормите.

В Северна България - от 90 до 1400 пъти, а за Южна България данните демонстрират покачване от 340 до 1700 пъти. Особено високо е било радиационното равнище в планинските региони: от 1300 до 31 000 пъти. По ефикасна доза на облъчване на популацията страната ни е преди всичко в Европа. " Дете на Чернобил " е известният наш футболист Стилиян Петров.

Когато смъртоносният облак доближава страната ни той е бил на шест годинки. Живеел е в Михайловград (Монтана), където радиационното равнище е било от 1 000 до 1 300 пъти над нормалното. ПРЕСТЪПЛЕНИЕ БЕЗ НАКАЗАНИЕ През 1990 година Главна прокуратура образува дело за незаконното безучастие на комунистическата власт. Но не подведе под отговорност нито Тодор Живков, нито неговите " приятели ".

Обвинени, че не са " не са взели задоволително ефикасни ограничения за запазване на здравето на популацията на България " бяха Григор Стоичков - вицепремиер и Любомир Шиндаров - основен хигиеничен контрольор и зам. министър на опазването на здравето.

След няколко обжалвания Шиндаров получи условна присъда от две години, а Стоичков - ефикасна, също от две години, само че бе освободен предварително за показано " положително държание " в пандиза. Поклон пред почтените жертви на незаконната политика на " братските " – руска и българска, комунистически партии!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР