Ваучерите за храна за месеците от началото на година, в

...
Ваучерите за храна за месеците от началото на година, в
Коментари Харесай

Ваучерите за храна ще могат да се дават накуп, реши бюджетна комисия

Ваучерите за храна за месеците от началото на година, в които нямаше по какъв начин да бъдат раздавани, ще бъдат дадени вкупом на служащите, като това ще стане през март или април. Това реши бюджетната комисия в Народното събрание при разглеждане на промени в Закона за корпоративното подоходно облагане на първо четене.

Решението беше взето с цялостно болшинство - 15 гласа " за ", като даже опозицията в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи пподкрепи предлагането.
Купоните за храна стават 200 лв., с тях ще се заплащат и сметки за ток
Стойността на ваучерите за храна ще се усили от 80 на 200 лв.. Това разгласи вицепремиерът Корнелия Нинова пред депутати от икономическ...
Прочети повече
Припомняме, че поради неналичието на гласуван бюджет за 2022 година няма одобрена годишна квота за даване на ваучери за храна и по този начин компаниите не могат да ги разпределят. Това въпреки всичко беше поправено, откакто бюджетът за 2021 година беше продължен до март месец.

Плановете на кабинета са бюджетът за тази година да бъде признат от Народното събрание до края на февруари, и в случай че работата по издаване на ваучери бъде ускорена, хората може да ги получат още през март. Но като цяло бюджетът за 2022 година ще влезе в действие от 1 април и е допустимо от тази дата да започва и даването на ваучерите.

Управляващите възнамеряват и цената на ваучерите за храна да се усили от 80 на 200 лв.. Те ще могат да се употребяват и за заплащането на комунални разноски като сметки за ток и вода, а не както до момента единствено за храна. Промяната е заложена в бюджет 2022, който би трябвало да бъде признат до края на февруари. Ваучери за храна получават 450 000 души, а цената им за предходната година е била 390 млн. лева

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР