Вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер обяви, че ще гласува

...
Вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер обяви, че ще гласува
Коментари Харесай

„Грешка е система, която не работи, да бъде разширявана“: Австрия спира България за Шенген

Вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер разгласи, че ще гласоподава срещу присъединението на България и Румъния към Шенген на срещата на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи през днешния ден.

„ Днес ще гласоподавам срещу разширението на Шенгенското пространство с Румъния и България. Грешка е една система, която на доста места не работи, да бъде разширявана “, съобщи Карнер, представен от БГНЕС. 

Въпреки тази поръчка, Австрия се чака да поддържа присъединението на Хърватия към Шенгенското преостранство.

Междувременно румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи преди съвещанието на Съвет:

„ Влизаме в дебата и гласуването със взаимното предложение за присъединение на Румъния и България. В взаимозависимост от избора на всяка страна членка, посредством министрите на вътрешните работи, нещата могат да се развият в една или друга посока. Моят мандат е да поддържа присъединението на Румъния към Шенгенското пространство. “

„ При най-оптимистичния сюжет до 1 януари ще успеем да подготвим външната граница на Шенгенското пространство, както се изисква от всички разпореждания в региона, “ сподели още Боде.

По неговите думи в случай че проекторешението в дневния ред бъде признато с унищожаване на сухопътните граници от 1 януари и на въздушните граници от 26 март, Румъния е подготвена да влезе в Шенген с премахването на граничния надзор, както е планувано в решението.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР