Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че в искането за отстраняване

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че в искането за отстраняване
Коментари Харесай

Демерджиев: В искането за отстраняване на главния прокурор има политически оттенък

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че в настояването за премахване на основния прокурор Иван Гешев има политически нюанс. Демерджиев разяснява протичащото се по този начин:

" Съвсем явен е политическият нюанс, остава горчивият привкус на " Ти си го назначи ", в този момент сякаш идва горчивият привкус на " Ти си го освободи ". Ако политиката по този метод директно се намесва в работата на Висш съдебен съвет, поражда още един път отговор на въпроса нужна ли е правосъдна промяна. Нужна е, тя би трябвало да бъде доста по-дълбока, доста по-сериозна, да докара до самостоятелност само че правосъдната власт, да докара до изчистване на правосъдната власт, тъй като аз не се уморих девет месеца да дублирам, че в случай че Министерство на вътрешните работи се чисти, в случай че Министерство на вътрешните работи работи да в профил от себе си гнилите ябълки, това не съм виждал в правосъдната система ".

По-рано шестима членове на Прокурорската гилдия желаеха от Висшия правосъден съвет да освободи предварително Иван Гешев. Според тях, основният прокурор е нарушил служебните си отговорности с директната си интервенция в следствието на случая с автомобила му от 1 май. Четирима от шестимата, които желаеха освобождението на Гешев, са определени от Народното събрание, съобщи БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР