Вътрешният министър, главният секретар на МВР и зам.-главният прокурор и

...
Вътрешният министър, главният секретар на МВР и зам.-главният прокурор и
Коментари Харесай

Акция Бяло набра скорост: Близо 600 дилъри с белезници, 30...

Вътрешният министър, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба оповестиха резултати от противодействието на разпространяването на наркотични субстанции в регионите на учебните заведения. От 7 декември до през днешния ден са осъществени над 3000 инспекции. 

От 7 декември до през днешния ден са формирани към 470 досъдебни и бързи производства, арестувани са близо 580 души. В регионите на образователните заведения са осъществени над 3000 инспекции, които ще продължат и в бъдеще. Така основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров оповести междинните резултати от провеждащата се огромна интервенция на територията на страната, озаглавена акция " Бяло ". 

" Един от целите, който разгласих още при встъпването ми в служба, е хората, които популяризират опиати, да нямат достъп до българските деца и българските учебни заведения. Проведоха се хиляди акции по тематиката. През вчерашния ден, при интервенция в общините Горна Оряховица и Лясковец, успяхме да стигнем много високо в една незаконна верига. На територията на Джулюница  са конфискувани над 200 кг канабис, а разплитането на веригата е  плод на дейности, почнали от учебните заведения и довели до хора, стоящи доста високо в нея. Днес тези количества с дрога не стигнаха до българските деца - това е  резултат, който увенча старания от няколко месеца ", разяснява министър Иван Демерджиев.

Той акцентира, че реализацията е с помощта на взаимната работа с прокуратурата и изрази задоволство, че по от ден на ден тематики има единодушие с държавното обвиняване. „ Държавата би трябвало да е безкомпромисна в битката с престъпността, в случай че желаеме да осигурим успокоение и сигурност на българските жители “, уточни той.

Министърът на вътрешните работи означи, че битката с разпространяването на наркотични субстанции ще продължи. Работи се и по усилване на интернационалното съдействие в тази област, изключително с Република Турция. Той уточни, че по време на извършената среща на президента на Република България с президента на Турция е получено увещание за подпомагане, изключително за противопоставяне на наркотрафика и каналджийството. По думите му, основни детайли от незаконната конструкция се намират на територията на Турция и резултатът ще е доста по-голям при провеждането на взаимни дейности от  двете страни на границата. Министър Демерджиев съобщи безапелационната позиция, че „ заложената краткотрайна цел е да изтръгнем българските деца от прегръдката на проведената престъпност, а крайната - да освободим българските жители от тази злина, която за жалост доби извънредно съществени размери “.

Заместник - основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов  подчерта постигнатото чудесно съдействие при извършената интервенция в Горна Оряховица. Той уточни, че като пропагандатор на опиати е открит 16-годишен възпитаник от 10 клас и не скри безпокойството си от тревожния факт, че от ден на ден възпитаници стават дилъри – те са освен причинители, само че и жертви на наркобандите. Борислав Сарафов поздрави управлението и чиновниците на Министерство на вътрешните работи за работата по противопоставяне на проведената незаконна активност, обвързвана с каналджийството и за концепцията да работят взаимно с турските управляващи за неутрализирането на тези незаконни групи.

Припомняме, че в границите на акция " Бяло " в Пловдивско бе разрушена фабрика за марихуана, бе заловен и възпитаник, който продава екстази в час. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР