Вътрешният министър Бойко Рашков отговори на хвърлената ръкавица от страна

...
Вътрешният министър Бойко Рашков отговори на хвърлената ръкавица от страна
Коментари Харесай

Министър Рашков отговори: Не само бих се срещнал с Колев, но вече го и направих

Вътрешният министър Бойко Рашков отговори на хвърлената ръкавица от страна на Борислав Колев.

Не единствено бих се срещнал с него, аз към този момент го направих, разяснява министърът след церемонията " Полицай на годината ".

" Това беше повода да закъснея с тази гала. Откликнах на желанието на тези двама братя да се срещна с тях. „ Има някои разяснения, които те направиха. Да не изпреварваме прокуратурата и проверяващите, както и ГДБОП, които този следобяд ще имат много работа с обвинения. Както знаете, той е към този момент с мярка „ задържане под стража “, добави министърът, съобщи Дарик.

" Неговият разпит ще бъде извършен в СГП. Не знам за какво по този начин са решили сътрудниците от прокуратурата, евентуално по този начин ще им бъде по-удобно. Не съм сюрпризиран от това, което чух от него. Очаква се по-ускорено развиване към следствието, да се стигне до истината ", разяснява той и съобщи, че е чул и съответни имена, само че посочи, че не са обществено известни, но ще станат тогава, когато следствието напредне.

Той разяснява и проблема с някогашния финансов министър Владислав Горанов. „ Нещата не са толкоз елементарни, колкото се пробваха да обяснят някои заинтригувани. Тече инспекция “, разкри той.

Министърът беше на раздаването на премиите за " Полицай на годината ".

" Ние имаме доста мотиви да награждаваме през годината чиновници на Министерство на вътрешните работи. Хората на „ тихия фронт “, както се споделяше, и както е по реалност, които се трудят неуморно и обезпечават сигурността в нашата страна, хората, които постоянно изпитват рецензиите към системата, към съответни чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че системата продължава да работи и то сполучливо. Активността в последната година на Министерство на вътрешните работи се увеличи до степен, която да отговори на упованията на българската общност. За това за мен е огромна чест да наградим тези, които са показали висока отговорност, изпълнявали са съзнателно своите служебни отговорности, по този начин и да обърнем внимание на жители, които са показали героизъм отговорност, които са предотвратили закононарушения, както и са съдействали за разкриването им. Изпращаме една динамична година, постигнахме главната задача – гарантирането на почтени и прозрачни избори, без значение от рецензиите към Министерство на вътрешните работи. Наред с това чиновниците на Министерство на вътрешните работи си изпълняваха съвестно и непрекъснато своя дълг към обществото. Той прикани сътрудниците си да се гордеят със своите оценки. „ Наградите са дребен жест за благодарност, за търпението и разбирането на вашите близки. Благодаря за пътя, който се избрали, за силата, с която да служите на родината “, адресира в края на церемонията в свое слово вътрешният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР