Вътрешните опозиционери на сегашното ръководство на БСП скочиха срещу лидера

...
Вътрешните опозиционери на сегашното ръководство на БСП скочиха срещу лидера
Коментари Харесай

Страсти в БСП! Опозицията не ще конгрес

Вътрешните опозиционери на настоящето управление на Българска социалистическа партия скочиха против водача си Корнелия Нинова и нейното предложение за изключително привикване на съвещание на 49 конгрес на пленума в парк-хотел " Москва ".

Срещу незабавното му привикване скочиха Чавдар Георгиев, Георги Божинов и Димитър Дъбов. Хората от обкръжението на Михаил Миков упрекнаха соцръководството, че ще прави конгрес за различен бюджет.

Това значи, че всяка есен ще би трябвало да вършим конгрес за бюджета, скочи някогашният зам.-председател на ПГ на левицата, когато водач беше Михаил Миков. Тоя форсмажор за две седмици да се прави конгрес е нещо, което от дълго време не е експериментирано от нашата партия, нападна и Димитър Дъбов. Да занимаваме конгреса с българското председателство, с бюджета на републиката - това са безумни неща, удиви се някогашният зам.-шеф на Българска социалистическа партия от времето на Станишев.

Това е да вдигнем звук единствено - ще се не помни и ще замине. Ако би трябвало да има конгрес, да е по организационно-политическото положение на партията, предложи Дъбов. Цяла серия избори загубихме, добави той.

Това, което ни се предлага, не са въпроси, които би трябвало да бъдат обсъждани на конгрес, безапелационен бе той. По предложение на Божинов пленумът насрочи ново съвещание на Националния съвет за резлутата от частичния локален избор и организационното положение на структурите другата седмица.

Преди пленума Кирил Добрев се опита да отбрани Нинова. " Темата Корнелия Нинова и ръководител на Българска социалистическа партия не съществува, тъй като тя беше определена преди една година и изборът е от цялата партия, разяснява зам.-председателят на партията. - Конгресът е работен, посочи още той във връзка идното насрочване на най-висшия конгрес за края на октомври или началото на ноември. "

" Щом насрочваме конгреса в 14-дневен период, материалите за него се внасят за разглеждане на пленума ", опонира в залата Георги Божинов. За това той настоя другата седмица още веднъж да има Национален съвет, с цел да се проучва различния бюджет на Българска социалистическа партия авансово, както е по правилник. Божинов, който минава за конкурент на настоящето управление, предизвести, че не е редно конгресните документи да бъдат раздадени на делегатите непосредствено по време на съвещанието на 49 конгрес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР