Вътрешните министри на страните от ЕС заседават днес в Брюксел.

...
Вътрешните министри на страните от ЕС заседават днес в Брюксел.
Коментари Харесай

В Брюксел обсъждат Шенген, но без гласуване за България

Вътрешните министри на страните от Европейски Съюз заседават през днешния ден в Брюксел. В дневния ред на срещата е спор за настоящото положение на шенгенското пространство. Гласуване за приемането на България и Румъния в него обаче няма да има. За да бъдат признати двете страни в Шенген, би трябвало да има цялостно единогласие измежду 27-те страни от Европейски Съюз.

Засега Нидерландия и Австрия не са показали окончателните си позиции, по тази причина гласуването за приемането на България и Румъния в Шенген се чака да бъде по-късно през декември.

Вътрешните министри от Европейски Съюз да обсъдят и последната задача в България, която Нидерландия изиска, преди да вземе дефинитивно решение за приемането ни в Шенген. Резултатите от нея бяха показани в края на предходната седмица и заключенията бяха позитивни за страната ни.

Испания, която ръководи Съвета на Европейски Съюз, се надява да обезпечи нужното единогласие за приемането на България и Румъния в Шенген до края на тази година. Мадрид е подготвен да провежда изключителна среща на вътрешните министри или да сложи въпроса на гласоподаване посредством писмена процедура, написа Българска национална телевизия.

В срещата в Брюксел през днешния ден взе участие министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР