Вътрешната опозиция изглежда няма да успее Драматичен Конгрес на БСП

...
Вътрешната опозиция изглежда няма да успее Драматичен Конгрес на БСП
Коментари Харесай

Започна драматичен Конгрес на БСП, искат прекратяването на правомощията на Нинова

Вътрешната съпротива наподобява няма да успее

Драматичен Конгрес на Българска социалистическа партия стартира преди минути в НДК. Днес делегатите би трябвало да решат каква ще е съдружната политика за вота и дефинират главните цели пред управлението. Вътрешната съпротива обаче ще се опита да в профил водача Корнерия Нинова. 

Първи гласд надигна евродепутатът Петър Витанов, който настоя за смяна в дневния ред и незабавното преустановяване на пълномощията на ръководителя на партията, която по думите му се провалила. 

" Подкрепям предлагането на Петър Витанов за преустановяване на пълномощията на ръководителя. През месец април предходната година за финален път се изправих пред конгреса и се обърнах към делегатите. Днес се обръщам към управлението – тогава вие спечелихте конгрес, а Българска социалистическа партия загуби избори. Призовавам ви през днешния ден да създадем противоположното – откажете се да печелите този конгрес, с цел да може Българска социалистическа партия още веднъж да печели избори ", сподели на собствен ред Крум Зарков, сегашен правосъден министър в служебното държавно управление на Румен Радев, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия и едно от най-ярките лица от така наречен вътрешна съпротива.

Това предложение бе отхвърлено. Водещият съвещанието  Георги Свеленски не го позволи и това накара Витанов, Шаренкова и част от другите делегати от конгреса да обкръжат управлението на форума.

Конгресът стартира със скандал - Кирил Добрев не бе позволен до съвещанието на Конгреса и бе спрян от защитата на стълбите пред Зала 3. По-късно той направи нов опит, само че още веднъж бе спрян.

" Снимката ми е раздадена на защитата и не мога да вляза, макар че конференцията на Нови пазар удостовери моето участие. Мина и една година от наказването, имам и 2 правосъдни решения. Явно г-жата от Мизия няма предпочитание да ме види на конгреса ", разяснява Добрев малко след следващата поява на защитата. И добави, че е правил доста повече конгреси от Нинова и знае по какъв начин да влезе. 

Очаквайте детайлности!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР