Вътрешен източник в Кремъл заяви, че руският президент Владимир Путин

...
Вътрешен източник в Кремъл заяви, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин с ултиматум към Шойгу, иска украинската контраофанзива да бъде спряна до октомври

Вътрешен източник в Кремъл съобщи, че съветският президент Владимир Путин е дал на министъра на защитата Сергей Шойгу период до началото на октомври да усъвършенства обстановката на фронта, да спре украинската контраатака и да върне самодейността на съветските сили. Именно с това може да са свързани дейните съветски контраатаки, считат анализатори от американския Институт за проучване на войната, представени от организация УНИАН.

" Думите на вътрешния източник, в случай че са правилни, може да значат, че съветското военно командване може да разпореди безмилостни контраатаки с вярата да изтощи украинската контраатака, даже с цената съветския боен капацитет ", се споделя в разбора на Института за проучване на войната.

Анализаторите означават, че по-рано към този момент са следили случаи, когато съветското министерство на защитата, опасявайки се от неизбежната загуба на доверието на Путин, е активизирало своите старания и е правило чистки измежду командния състав. Жертви на сходни чистки са ставали изказалите отрицателни отзиви за преследването на неосъществими военни цели с цената на огромни човешки загуби, показва УНИАН, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР