Ватиканът публикува нов документ, в който осъжда теорията за половата

...
Ватиканът публикува нов документ, в който осъжда теорията за половата
Коментари Харесай

Ватикана осъди джендър теорията

Ватиканът разгласява нов документ, в който осъжда теорията за половата роля. Учебното управление от 31 страници, оповестено в понеделник, е озаглавено "Мъж и жена ги сътвори ". В него се приказва за "образователна рецесия " и че актуалният спор може да "унищожи концепцията за природата " и да дестабилизира фамилната институция.

Документът, оповестен в месеца на Прайда, провокира незабавни рецензии от страна на ЛГБТ групите, оповестява "Би Би Си ".

Ръководството е формирано от Конгрегацията за католическо обучение, която дава отговор за религиозното обучение. То не е подписано от самия папа Франциск.

В него е записано, че концепцията, че общественият пол се обусловява от персоналните усеща, а не от биологията, е опит "да се унищожи природата ".

Според документа теориите за обществения пол "често не се основават на друго, с изключение на на объркана идея за независимост в областта на възприятията и желанията, или на моментни стремежи, предизвикани от прочувствени импулси и волята на индивида в контраст на каквото и да е, учредено на истините на съществуването. "

В управлението се акцентира също по този начин, че просветителните институции би трябвало да преподават "според същинската природа на човешките персони " и на основата "на ясна и безапелационна антропология ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР