Васко Василев се прибра в България за специално интервю за

...
Васко Василев се прибра в България за специално интервю за
Коментари Харесай

Концертмайсторът на краля Васко Василев за „театъра“, който хората обожават

Васко Василев с е прибра в България за особено изявление за „ Събуди се “ единствено ден след коронацията на Чарлз III и преди турнето му в България, което започва след няколко седмици, предават от.

Пред Мон Дьо тази заран цигуларят си спомни за значимите моменти от професионалния си път, да вземем за пример по какъв начин свири на откриването на НДК, когато е едвам 9-годишен.

Относно това дали в миналото е мислел, че има нещо, което другите нямат, Василев признава, че от дребен знае, че може да свири всичко, само че най-важното е било да стане добър човек .

„ Щастлив съм, тъй като върша това, което обичам. “

За него най-хубави концерти са на неговите турнета, когато свири за своята аудитория. Събития като откриването на НДК и коронацията на крал Чарлз III той с усмивка назовава „ спектакъл “, който обаче хората обожават .

„ Тази музика и тази традиция, всичко е направено и режисирано добре... това е нещо, което не се случва доста постоянно “, по този начин музикантът разяснява коронацията.

 крал чарлз камила Getty

Васко Василев бе почетен с достойнството да бъде концертмайстор на оркестъра при коронацията на крал Чарлз III на 6 май в Уестминстърското абатство, където се организират коронации от 1066 година

Васко познава персонално Чарлз III , само че разясни, че след коронацията не се е срещнал с краля.

Запознанството им е преди повече от 20 години на благотворителен концерт в Уиндзор. Двамата седят на една маса на вечерята по-късно, само че Васко шеговито си спомня, че бъдещият крал е бил по-заинтригуван от певицата , в сравнение с от него самия.

„ Преди бях концертмайсторът на Ковънт Гардън, в този момент към този момент съм концертмайсторът на краля “, разяснява Васко.

Той обаче с усмивка добавя, че няма нищо срещу английските медии да го назовават по този начин.



Любовта постоянно пречеше на цигулката “, по този начин си спомня цигуларят първите сърдечни трепети в предишното.

И въпреки всичко си дава сметка, че дългогодишната му връзка с майката на Ванеса Мей , с която към момента са другари, го е научила на доста в специалността.

Най-трудният интервал в живота на Васко е , когато напуща Русия и става студент в Лондон. Тогава той няма къде да живее, бъдещето е неразбираемо и има моменти, в които даже няма пари за метрото и върви по 2 часа и половина пешком.

„ Парите не са ме научили на нищо “, признава той и е безапелационен, че сами по себе си те не носят благополучие.

Какво още си спомни Васко Василев за детските фантазии, родителите си, работата със международни имена в музиката и формулата на триумфа, разберете във видеото.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР