Василий Ломаченко, който е световен шампион в три различни категории

...
Василий Ломаченко, който е световен шампион в три различни категории
Коментари Харесай

Още един боксов шампион ще брани Украйна на фронта

Василий Ломаченко, който е международен първенец в три разнообразни категории на професионалния бокс, е в подготвеност да се включи във военните дейности в родната си страна Украйна.

34-годишният боксьор съобщи желанието си чрез фотография в обществената мрежа “Фейсбук”, на която е с военна униформа и оръжие и театралничи паралелно до кмета на югозападния украински град Белгород Днестровски.



Лома е роден точно в 48-хилядното градче, като след успехите си на професионалния кръг постоянно чества, показвайки флага на родния си град.

В деня на съветската инвазия Ломаченко е пътувал до Гърция, само че незабавно е тръгнал назад към Украйна, с цел да се включи в отбраната на страната. Пътуването му назад е било същинско премеждие, като той е летял до румънската столица Букурещ, а по-късно е минал през цялата страна, с цел да мине през украинската граница.

Известният с прозвището си “Матрицата” боксьор става следващият огромен украински състезател, който остава в родината, с цел да я пази. Това към този момент направиха братята Владимир и Виталий Кличко, както Олександър Усик, който сходно на Ломаченко се върна на украинска земя след началото на войната.

Василий има 16 победи в 18 мача като експерт.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР