Васил Василев - Зуека сподели по видеовръзка с водещите на

...
Васил Василев - Зуека сподели по видеовръзка с водещите на
Коментари Харесай

Зуекасе терзае от бавните темпове на работа на испанските общински власти

Васил Василев - Зуека показа по видеовръзка с водещите на утринен блок по огромна БГ телевизия, че тази година за него като цяла е била сполучлива, само че и много тъжна в персонален проект. " Загубих майка си. Събраха се с татко ми ", изрече с болежка артистът художник.

Освен скръбта от загубата шоуменът се терзае от бавните темпове на испанските общински управляващи. " От 10 месеца съм подал молба за позволение за дребен ремонт на двора и нищо. Мълчание. Но какво да се прави, и на следващия ден е ден ", утешава се някак Зуека.

Въпреки че от няколко години някогашният ководещ на " Господари на ефира " живее и твори в Испания, българските проблеми не стопират да го вълнуват.  Той е безапелационен, че демонтажът на паметника на руската войска в София е вярно решение. " Не му е мястото там. Това е знак на едан идеология, която ни е потискала ", счита артистът живописец.

Зуека разкрива, че даже надалеч от България не е разкрил цялостната независимост. " Всички ние сме подвластни главно от системата - и това са парите. Зависими сме от средата, от приятелите, от фамилиите си ", разясни той.

Днес животът му е отдаден напълно на рисуването. " Не мога да рисувам пейзажи. Основна тематика в моите картини са взаимоотношенията сред хората ", доверява той. 

 

Ако би трябвало да изобрази България в едно платно, на него на напред във времето обаче ще има освен хора, само че и животни - кучета, които лаят, камили, даже кит с крайници... " Тези хора, които са горе, духовните, ще имат едни изражения, а тези, на земята, други ", дефинира Зуека.

" Изобщо не са прави говорещите, че в България нищо не се е трансформирало. Напротив, доста неща се трансформираха за тези 34 години преход. Да, останаха паразити, само че това се дължи на подправения преход. Ако преходът беше същински, нямаше да е по този начин ", сигурен е шоуменът.  

Той не съжалява, че е избрал да се пресели в Испания, защото има опция да разполага с времето си съвсем напълно за творчество, написа " България Днес ".

" Сутрин наложително се разхождам по брега на морето с кучето Кариньол. След час сън, който също е наложителен за мен, рисувам до след среднощ ", разказа всекидневието си Зуека. 

За страдание испанският му по негови думи към момента е на " магазинно равнище ", тъй като комикът не не излиза постоянно на събития, а избира да поддържа връзка с четката и статива в тишината на ателието си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР