Васил Терзиев започва работа като кмет на София в понеделник.

...
Васил Терзиев започва работа като кмет на София в понеделник.
Коментари Харесай

Терзиев: В понеделник се заемам със задълженията си на кмет

Васил Терзиев стартира работа като кмет на София в понеделник. Това заяви пресцентърът на локалната коалиция  " Продължаваме Промяната - Демократична България " (Спаси София), откакто Административният съд София-град (АССГ) отхвърли настояването на щаба на Ваня Григорова за прекъсване на предварителното осъществяване на решението на ОИК-София, с което Васил Терзиев е разгласен за кмет на столицата.

От щаба на Терзиев осведомят, че освен това състояние новоизбраният кмет ще може да постави клетва в понеделник и да стартира да извършва функционалностите си.

“Това решение не е ненадейно за моя юридически екип и в никакъв случай не съм имал терзания ”, сподели определеният за кмет на София Васил Терзиев, представен в известието.

“Още след изборите споделих, че всички измами са отвън нашия тим. Много от безобразията са в действителност в мой ущърб и от понеделник ще извършвам отговорностите си като кмет на София в интерес на всички жители. От ден едно ще сме в общината с добре квалифициран екип, който дружно с Общинския съвет ще проработи за забележима смяна на града ни като почтена европейска столица ”, добави той.

По-рано днес Административният съд отхвърли настояването за прекъсване на осъществяването на решението на Общинската изборна комисия за кмет на София. От щаба на Терзиев осведомят, че юристите на “Продължаваме смяната - Демократична България ” (Спаси София) са внесли мнение, в което настояват, че жалбоподателят не е потвърдил изискуемите по закон предпоставки при заявяването на настояването си за прекъсване. Също така Григорова не твърди, че с разпореденото по закон авансово осъществяване на решението на ОИК за нея биха настъпили неподходящи последствия.

Според известието, АССГ неотложно се е произнесъл по настояването за прекъсване на предварителното осъществяване и го е отхвърлил. Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд, се показва в известието от щаба на Терзиев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР