Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956

...
Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956
Коментари Харесай

Славчо Велков: Вероятно Божков е поканен най-любезно да избере начина, по който да напусне ОАЕ

Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от изрично не е бил екстрадиран или експулсиран. Твърдя, че това изказване, на хората, които го пуснаха в послание, е цялостно фалшименто. Това коментира експертът по сигурност Славчо Велков в предаването " Денят ON AIR ".

По думите му изказванията за екстрадиция са " медийна бомба ". Той разяснява, че цитираното писмо, в което се приказва за изгонването на Божков, е било предоставено " услужливо от една телевизия на останалите медии ".

" Там има един чудноват израз - издирвания от вас за пране на пари ви го изпращаме. Обичайно тези писма се пишат на арабски език, имат щемпел и автограф и се превеждат на съответния език ", разясни специалистът.

" Съгласно условията на интернационалното право, не се случват по този начин нещата. Тези, които се екстрадират, се изпращат по съответния ред, не със закупен от тях билет, от време на време с компаньон, понякога и заключени, и не излизат по ВИП терминалите, чакани на летището ", добави той.

Според него Божков " най-вероятно общително е поканен, по отношение на избрани политически и геополитически условия, той да избере метода, по който да напусне ОАЕ. Вероятно може да има връзка и с това евентуалното присъединение на ОАЕ към БРИКС ".

По отношение на това дали е имал връзка с убития създател на частната военна компания " Вагнер ", той сподели, че даже да е имало такава, то тя два ли е укорима.

" Кое в тази ситуация е подсъдното и укоримото? Тъй като господин Пригожин участва в обединен санкционен лист на една страна и е разгласен за зложелател на тази страна. Много българи са имали и имат връзка с хора, които са в листата " Магнитски ". Единият да вземем за пример е господин Владислав Горанов, другият е господин Божков ", разясни той.

Пред Bulgaria ON AIR Велков каза, че все още не е ясно кой стои зад злополуката със самолета на Пригожин, при която той почина. Според него хората, за които се твърди, че са го създали, в никакъв случай не биха го създали по този метод.

" Има и версия, че самолетът е свален от две ракети С-300, че е летял в зона, неразрешена за полети, че е имало взривно устройство в колесника. Пригожин, не е какъв да е, той си имаше своите политически врагове, в това число и в своята компания ", сподели Славчо Велков и добави, че сигурно причинителите са врагове на Пригожин.

" Той участваше във военни събития, има смелостта да направи поход на справедливостта, неговите хора имаха неблагоразумието да смъкват няколко съветски летателни апарати и да убият 13 съветски водачи ", напомни той и добави, че Пригожин е бил разгласен за воин на Русия и на провъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики.

Според Велков присъствието на съветските частни военни компании ще продължи, изключително в Централна и Западна Африка. " Вероятно Русия ще резервира своето въздействие посредством частни военни структури в регионите, които са богати на диаманти, на злато и има битка за зони на въздействие ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР