Васил Божков написа, че всички пречки са паднали пред неговото

...
Васил Божков написа, че всички пречки са паднали пред неговото
Коментари Харесай

„Обича да играе в уговорени мачове“: Васил Божков, дълбоката държава и връзката с политиката

„ Васил Божков написа, че всички спънки са паднали пред неговото завръщане. Очевидно става въпрос за нещо от околните седмици, което се е случило. През последните седмици единственото значимо нещо, което стана, беше убийството на Алексей Петров. Дали самият Петров е бил спънка пред завръщането на Божков, мога единствено да предсказвам “. Това разяснява в „ Тази заран “ политологът доцент Стойчо Стойчев.

Снимка: bTV

„ Бившият основен прокурор Иван Гешев оповести и преписка на Божков във връзка с президента. Не знам за какво ползата пада върху всеки различен, само че не и върху Иван Гешев. Той в новото амплоа би могъл да опише някои неща “, уточни той.

По думите има хипотези хазартният необут Васил Божков да си е договорил по-лека мярка

„ Не мисля, че Васил Божков има политически упоритости. Просто желае да оказва въздействие, каквото е имал през годините. Смятам, че има и в този момент, защото е огромен финансов фактор. Мнозина са тези, които стоят зад цялата организация. Мафията е неперсофицирана. Няма значение персонално кой стои зад схемите “, изясни политологът.

Васил Божков е арестуван за 24 часа. Ще бъде откаран в Министерство на вътрешните работи болница за обзор, изясни бранителят на Божков след кацането

„ Политиците показват равна раздалеченост. Като цяло политиците бягат като „ демон от тамян “. Борисов не може да отхвърли, че се познава и с Божков, и с Петров, само че всички останали отхвърлят всевъзможни връзки. Това е малко евентуално – да не са се виждали и запознавали. Бяха на погребението на Алексей Петров, тъй като бяхме сътрудници в Пловдивския университет, където той ме предложения да преподавам. Той беше началник на катедра „ Политически науки и национална сигурност “ до гибелта си. На погребението бяхме половината катедра от Пловдивския университет “, сподели доцент Стойчо Стойчев.

Снимка: bTV

Според него не е инцидентно, че Васил Божков се върна в България ден след погребението на Алексей Петров.

Отмъщение или финансов дълг - двете съществени версии за убийството, по които работят полицията и прокуратурата

„ За мен ролята, която би трябвало да изиграе Васил Божков, е с локалните избори. Хрониката на събитията стартира от атентата против Иван Гешев, минава през визитата на президента в Южна Африка, следва убийството на Къро, линчуването на основния прокурор, сглобката, кандидатирането на Васил Терзиев за кмет и финалът – убийството на Алексей Петров “, сподели престъпният психолог Росен Йорданов.

Частни гардове обикаляха към Съдебната палата

„ Моята нечиста сделка е следната – Васил Божков има репутацията на човек, който не играе в неуговорени мачове. Целият му обществен облик е, че той обича да играе в уговорени мачове. От обвиняванията на прокуратурата се вижда, че той дълго време си е уговарял мачовете, свързани с неговия бизнес. Има информации, че си уговаря мачове с хора от обкръжението на Путин, с Пригожин. Васил Божков е имал връзки с дълбоката страна. Ще се види какво ще се случи на обжалването на ареста. Ключовият въпрос е не за какво се върна, а с кого е сключил договорка “, акцентира Йорданов.

Снимка: bTV

„ Според мен с хора от дълбоката страна – с Държавна сигурност. Това е система от връзки и хора, като ще забележим дали имат свои представители в правосъдната система, или на господин Божков е препоръчан един сякаш уречен мач, само че той би трябвало да изиграе една друга бутафорна роля “, добави престъпният психолог.

Адвокатите му ще апелират решението той да остане за непрекъснато в ареста

„ Говорим дали той ще остане в ареста и под каква форма на надзор. Това е значимо за дейностите на хората, които са го предразположили да реши да се прибере… Ако бъде с парична гаранция, евентуално някой нещо му е заречен, в случай че бъде с гривна или в ареста – евентуално мачът не е добре уречен “, посочи той.

Според него няма по какъв начин обвиняванията против Васил Божков могат да отпаднат, в случай че той свидетелства.

„ Не мисля, че Васил Божков има късмет да завоюва локалните избори. Чрез кандидатурата на Васил Терзиев, който има тежко Държавна сигурност минало, мисля, че това е огромната цел – обществото да одобри хора с сходна биография “, разяснява още Росен Йорданов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР