Васил Божков е бил разпитан от европрокуратурата на 8 март,

...
Васил Божков е бил разпитан от европрокуратурата на 8 март,
Коментари Харесай

Васил Божков разкри подробности около сигнала за изнудване

Васил Божков е бил разпитан от европрокуратурата на 8 март, а малко преди този момент е дал сведения на Министерство на вътрешните работи по сигнала му за изнудване от някогашния министър председател Бойко Борисов.

Божков твърди, че от 2017 година до края на 2019 година е предал на някогашния министър на финансите Владислав Горанов и на някогашния министър председател Бойко Борисов над 60 милиона лв., а медиатор при предаването на парите е бил пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова.



По сигнала за изнудване преди седмица Министерство на вътрешните работи задържа за 24 часа Борисов, Горанов и Арнаудова. Разследваният за 19 закононарушения предприемач се включи посредством видеоконферетна връзка от Дубай.

" Аз не знаех за тази интервенция авансово. Второ, Европейската прокуратура ме откри, тъй като аз не се укривам в Дубай. Това е друга версия, която се тиражира непрестанно от политици и от прокуратура - укрива се в Дубай. Да ви наподобявам да се прикривам? Вие по какъв начин ме намерихте за тази конференция, прокуратурата не може да ме откри? Европейската прокуратура ме откри и ме разпита. Бойко Борисов първо ме извика, както съм казвал доста пъти. След това ме прати при Менда, която свърши работата, която ѝ беше упълномощил, по-късно ме прати при Влади да ми каже какво би трябвало да давам, след което всичко това отиваше при Влади, с цел да го занесе при Бойко или да си го разделят с Бойко. Как са делили парите между тях, делили ли са ги, аз не мога да знам, само че никой не се е оплаквал, че аз не съм си изпълнявал това, което те са поискали ", сподели Васи Божков.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР