Вашингтон стартира действия срещу няколко малтийски, либийски и египетски фирми

...
Вашингтон стартира действия срещу няколко малтийски, либийски и египетски фирми
Коментари Харесай

САЩ вдигнаха мерника на нелегалния петрол от Либия

Вашингтон започва дейности против няколко малтийски, либийски и египетски компании и търговци. За тях се твърди, че са взели участие в контрабандата на нефт от Либия в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации, съобщи Reuters.

Либийската джамахирия е обхваната от безпорядък, откакто въстанието, подкрепяно от НАТО, докара до свалянето от власт и убийството на диктатора Муамар Кадафи през 2011 година Сега в страната съперническите администрации и голям брой милиции се борят за надзор.

Част от интернационалния отговор е да справяне с противозаконния експорт на нефт от фракции, разнообразни от държавното управление на националното единение, подкрепяно от Организация на обединените нации, което се бори да упражнява надзор над страната.

Американското министерство на финансите твърди, че една мрежа, основана в Малта, е спечелила повече от 30 млн. евро през 2016 година от експорт на нефт от либийското пристанище Зуара до Европа.



"Контрабандата на нефт подкопава суверенитета на Либия, подхранва черния пазар и способства за по-нататъшната неустойчивост в района, като ограбва популацията с запаси ", декларират от Вашингтон. Общо 6 лица, 24 компании и седем търговски кораба са добавени към описите за наказания на Съединени американски щати. На американските жители към този момент е неразрешено да вършат бизнес с тях.

Сред имената е и 44-годишният някогашен футболист Дарън Дебоно. Той е част от консорциум, за който се твърди, че е работил с либийския търговец на нефт Фахми Бен Халифа, основан в Зуара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР