Вашингтон. Руските хакери, които са проникнали в системите на Демократическата

...
Вашингтон. Руските хакери, които са проникнали в системите на Демократическата
Коментари Харесай

The New York Post: Руски хакери са атакували привърженици на Републиканската партия, критични към Доналд Тръмп

Вашингтон. Руските хакери, които са проникнали в системите на Демократическата партия на Съединени американски щати преди президентските избори в страната през 2016 година, са се насочили към мозъчни тръстове на американската десница, които имат враждебно отношение към президента Доналд Тръмп, написа The New York Post.
Според отчет на софтуерния колос „ Майкрософт “ съветски хакери са основали интернет страници, които са копирали тези на консервативните мозъчни тръстове „ Хъдзънов институт “ и „ Международен републикански институт “ с желанието да подлъгват потребителите и да им крадат паролите и персоналните данни. Техниката е била употребена при проникването в системите на Националния комитет на Демократическата партия и открадването на електронната преписка на Джон Подеста - помощник на тогавашния кандидат-президент от партията Хилари Клинтън.
„ Разширяването на киберзаплахите и към двете политически партии в Съединени американски щати дава ясно да се разбере, че би трябвало да се направи повече за отбрана на демократичния развой “, оповестява президентът на „ Майкрософт “ Брад Смит.
„ Хъдзъновият институт “ и „ Международния републикански институт “ въпреки и да са доближени до Републиканската партия, са ярки критици на президента Доналд Тръмп поради хипотетичните връзки с неговия съветски сътрудник Владимир Путин. Те внезапно осъдиха тяхната двучасова среща предишния месец на затворени порти в Хелзинки. Сред членовете на организациите попадат сенаторите Джон Маккейн, Мит Ромни и Марко Рубио.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР