ВАШИНГТОН (Ройтерс) – Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) – Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ
Коментари Харесай

Демократите в Сената на САЩ подкрепят законопроекта, за да предотвратят затварянето на правителството

ВАШИНГТОН (Ройтерс) – Лидерът на болшинството в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър предприе в четвъртък процедурна стъпка, с цел да разреши на камарата с болшинство от демократите да одобри краткотраен законопроект за държавно финансиране преди ноември.. 17 краен период за попречване на отчасти прекъсване на работата на държавното управление.

ПОГЛЕЖДАНЕТО

Спорове в разногласното републиканско болшинство в Камарата на представителите попречиха на тази камара да гласоподава мярка за краткотрайно финансиране, известна като продължаващо резолюция, или CR.

Ако републиканците в Камарата на представителите не съумеят да стартират този развой в точния момент, демократите в Сената могат да одобряват личен законопроект, който ще изисква утвърждение от Камарата на представителите, с цел да предотвратят четвъртото отчасти затваряне на държавното управление за десетилетие.

КОНТЕКСТ

* Конгресът към момента не е завършил с 12-те законопроекта за бюджетни заеми, които би трябвало да одобри, с цел да финансира държавното управление до 30 септември.

* Прие се законопроект за краткотрайно финансиране на 30 септември, с цел да му се даде повече време, само че малко по-късно дребна група хардлайнери в Камарата на представителите смъкнаха тогавашния ръководител Кевин Маккарти поради договорката, поставяйки началото на триседмична битка за водачество, която приключи с избирането на републиканеца Майк Джонсън на 25 октомври.

* Двете страни не са съгласни по отношение на цената на разноските за 2024 година Президентът демократ Джо Байдън и Маккарти през май дефинираха бюджет за дискреционни разноски от 1,59 трилиона $, само че твърдолинейните републиканци настояха за спомагателни съкращения от 120 милиарда $.

* Съединените щати записаха недостиг от близо 1,7 трилиона $ в последния си интервал фискална година, най-голямата от бюджетния недостиг, подхранван от пандемията от Коронавирус.

КАКВО СЛЕДВА

* Демократите и републиканците в двете камари ще продължат договарянията за намиране на път напред преди крайния период, с вярата да предотврати прекъсването.

(Репортаж от Макини Брайс и Катрин Джаксън; Редактиране от Скот Малоун и Алистър Бел)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР