Вашингтон работи за координиране на многонационалните усилия за създаване на

...
Вашингтон работи за координиране на многонационалните усилия за създаване на
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ работят за съдаването на морския коридор за доставяне на помощи към Газа

Вашингтон работи за съгласуване на многонационалните старания за основаване на морски кулоар за снабдяване на помощи в Газа, съобщи нощес държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, и добави, че това е част от тактиката на Съединени американски щати за " наводнение на зоната " с филантропична помощ, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица президентът Джо Байдън разгласи, че се възнамерява американската войска да сътвори пристанище на средиземноморския бряг на Газа, което ще разреши разпределянето на до 2 милиона хранителни дажби на ден в Газа. Хуманитарните организации настояват, че продължаващата от пет месеца война сред Израел и " Хамас " е довела огромна част от популацията до ръба на глада.

Блинкън нощес организира видеоконференция с публични представители от Кипър, Англия, ОАЕ, Катар, Европейския съюз и Организация на обединените нации, с цел да обсъдят стартирането в деяние на новия маршрут.

Съединени американски щати също по този начин работят с Израел по основаването на този кулоар, който се поддържа и от Германия, Гърция, Италия, Нидерландия и Канада, само че основаването му ще отнеме време, съобщи Блинкен пред кореспонденти в Държавния департамент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР