Вашингтон. Председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева и главният

...
Вашингтон. Председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева и главният
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева и гл. изп. директор на Световната банка Кристалина Георгиева определиха като резултатна конференцията за ролята на парламентите за противодействие на корупцията

Вашингтон. Председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева и основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева дефинираха като ползотворна и резултатна Глобалната конференция за ролята на парламентите за противопоставяне на корупцията. Двете разговаряха в централата на Групата на Световната банка във Вашингтон. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание .
Председателят на Народното събрание поздрави уредниците за потребната и навременна самодейност, която ще способства за увеличение на прозрачността в ръководството, ще подкрепи за увеличение на доверието в институциите и ще способства за по-ефективна битка с корупцията.
Парламентаристите сме призвани да пазиме ползите на жителите на своите страни и по тази причина за нас тематиката за корупцията е извънредно значима, акцентира ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева съобщи, че със серия от законодателни начинания българският парламент е направил решителни крачки за справяне с това порочно събитие. Вярвам, че резултатите от нашата работа скоро ще могат да бъдат почувствани от всеки един жител, добави тя.
По време на своето председателство България съумя да включи в дневния ред на Европейски Съюз въпросите, свързани с европейската вероятност на страните от Западните Балкани, е общото мнение на ръководителя на Народното събрание и основния изпълнителен шеф на Световната банка.
Цвета Караянчева акцентира, че и преди, и в този момент, когато е страна-председател на Съвета на Европейски Съюз, България поддържа и предизвиква дейния разговор сред страните от района, подкрепя ги в напъните, които те поставят за осъществяване на условията за участие в Европейски Съюз. Вярвам, че положителното съдействие сред балканските страни ще има действителни резултати, тъй като всички мислят и работят дружно за развиването на района, добави тя. Радваме се, че Световната банка демонстрира интерес да взе участие в осъществяване на планове за възстановяване на превоза сред страните от Западните Балкани, означи ръководителят на българския парламент.
Необходимо е да се търсят благоприятни условия за възстановяване на транспортните връзки и за потребление на капацитета на IT бранша в района, уточни на срещата Кристалина Георгиева.
Председателят на българския парламент е във Вашингтон за присъединяване в Глобалната парламентарна конференция, проведена от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР