Вашингтон, окръг Колумбия – Джърс избухна на произраелски митинг във

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Джърс избухна на произраелски митинг във
Коментари Харесай

„Без прекратяване на огъня“: Поддръжници на Израел се събират във Вашингтон, окръг Колумбия, на фона на войната в Газа

Вашингтон, окръг Колумбия – Джърс избухна на произраелски протест във Вашингтон, окръг Колумбия, когато политическият анализатор Ван Джоунс прикани за прекъсване на бомбардировките над Газа.

Джоунс осъди антисемитизма и изрази поддръжка за Израел в забележките си към Марша за Израел, проява, която докара десетки хиляди протестиращи във вторник до National Mall, парк в сърцето на столицата на Съединените щати.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Антипалестинските настроения нарастват на фона на двупартийната поддръжка на Съединени американски щати за Израел „ Байдън, не можеш да се скриеш “: Десетки хиляди маршируват в Съединени американски щати за преустановяване на огъня в Газа Бивши чиновници на акцията на Байдън приканват за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас завършек на списъка

Но прокламацията на Джоунс, че е „ човек на мира “, провокира тътнеж измежду тълпата.

„ Моля се за мир – да няма повече ракети от Газа и повече бомби да не падат върху народа на Газа. Господи, пази децата “, сподели той.

Първоначалните освирквания против него бързо се трансфораха в викания „ без преустановяване на огъня “. Тълпата се беше събрала, с цел да поддържа войната на Израел в Газа и да призове за освобождението на повече от 200 пленници, държани от палестинската формация Хамас.

На 7 октомври Хамас предприе изненадваща офанзива против Израел, убивайки повече от 1200 души. В отговор Израел поведе военна атака против Газа, дребна, гъсто обитаема палестинска линия, в която живеят 2,3 милиона души. Повече от 11 000 палестинци са починали.

Демонстрацията във вторник следва огромен митинг на бранители на палестинските права във Вашингтон, окръг Колумбия, 10 дни по-рано.

Но това шествие притегли висши членове на Конгреса на Съединени американски щати от двете съществени партии, в това число ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън и водача на болшинството в Сената на Демократическата партия Чък Шумър, като и двамата се обърнаха към тълпата.

„ Призивите за преустановяване на огъня са възмутителни “, сподели Джонсън. Изявлението му беше посрещнато с още викания „ без преустановяване на огъня “, този път одобрително.

Лидерът на малцинството в Демократическата камара Хаким Джефрис също приказва на митинга. Същото направи и Джон Хаги, десен християнски свещеник, който беше упрекнат в подклаждане както на антисемитизъм, по този начин и на ислямофобия.

Хаги беше подложен на рецензии през 2008 година, откакто още веднъж изплува остаряла проповед, в която той разказва нацисткия водач Адолф Хитлер като „ ловджия “, изпратен от Бог, с цел да накара евреите да се реалокират в Израел.

Администрацията на президента Джо Байдън също беше показана на митинга от Дебора Липщад, делегат на Съединени американски щати за битка с антисемитизма.

Широкият идеологически набор на митинга акцентира двупартийната поддръжка на Съединени американски щати за Израел.

„ Върнете ги вкъщи “, скандираха протестиращите, имайки поради пленниците в Газа, до момента в който развяваха израелски и американски флагове.

Водещи правозащитни групи упрекнаха Израел, че е нарушил интернационалното право по време на войната и е атакувал цивилни цели, в това число жилищни квартали, лечебни заведения и учебни заведения, в които са настанени разселени хора. Експерти на Организация на обединените нации също предизвестиха за риска от геноцид против палестинския народ.

Когато бяха запитани за жертвите в Газа, доста стачкуващи показаха състрадание към палестинците, само че те упрекнаха Хамас за насилието, обвинявайки групата, че употребява цивилни като „ живи щитове “.

Мнозина държаха табели, обявяващи границата на Израел от река Йордан до Средиземно море. Посланията имаха за цел да противодействат на лозунга „ От реката до морето, Палестина ще бъде свободна “ – нещо, което последователите на палестинските права считат за упорит апел за независимост и тъждество.

Ал Джазира беседва с някои от протестиращите на събитието във вторник. Ето какво имаха да кажат:

Стю Вайс: „ Каква специалност? “

Стю Вайс, протестиращ от Ню Джърси, държеше табела, че 1200 израелци, убити на 7 октомври, ще се равняват на 48 000 американци по отношение на размера на популацията.

Вайс сподели, че посланието му цели да накара хората да се замислят за мащаба на зверствата, осъществени от Хамас. Той добави, че Хамас също е виновен за гибелта на палестинци в Газа, като твърди, че групата е попречила на хората да избягат на юг.

В реалност стотици хиляди палестинци бяха разселени от северната част на Газа, а Израел продължи да бомбардира южните градове, където сподели на жителите да отидат. Смята се, че един на всеки 200 палестинци в Газа е умрял.

Вайс сподели, че до края на спора би желал да види „ Хамас да си отиде и израелците да живеят в мир с палестинския народ “.

„ Те са научени да ненавиждат евреите и Израел “, сподели той за палестинците. Запитан дали израелската окупация на Газа е съдействала за враждебността в спора, Вайс отговори: „ Каква окупация? “

Джеймс Маклафлин: „ Те идват за нас идващите “

Джеймс Маклафлин, стачкуващ от Филаделфия, сподели, че в никакъв случай не може да има преустановяване на огъня, до момента в който Израел не унищожи Хамас.

„ Те идват за евреите. И те идват за нас идващите - цялата западна цивилизация. Така че като опора западната цивилизация е основата на моята религия. Напълно поддържам Израел “, сподели Маклафлин пред Al Jazeera.

Той сподели знак, който гласеше: „ Християните стоят с Израел. “

Рима: „ Израел е нашата земя “

Рима, протестираща, която избра да се разпознава единствено с първото си име, носеше огромен зелен афиш с надпис: „ От реката до морето, Израел е всичко, което ще видите. “

„ Израел е нашата локална земя и постоянно ще бъде наша. Ето от кое място идват евреите. Те са били там преди арабите. Те бяха там преди всеки различен “, сподели Рима пред Ал Джазира.

Евън: „ Трудно е да си представим добър резултат “

Евън, стачкуващ, който също искаше да бъде разпознат единствено с дребното си име, развя огромно израелско знаме и акцентира, че Хамас е почнал войната.

Той изрази поддръжка за това, което назова „ правото на Израел да се пази “. Все отново той изрази мрачна вероятност за бъдещето, до момента в който размишляваше какво ще се случи след сегашния спор.

„ Трудно е да си представим добър резултат, без значение от всичко. Израел евентуално е основал друго потомство хора, които ще ги ненавиждат. И това е разследване от войната. Всеки, който е изгубил родител, дете, обичан човек, братовчед – погубен в нещо – не може да се чака да прегърне или да елементарни “, сподели Евън.

„ Жалко е. Но не мога да седнал съм тук и да споделям на Израел: „ Трябва да се измъкнеш незабавно. “

Мина Шезаф: Конфликтът е „ отблъскващ “

Мина Шезаф, стачкуващ от Вашингтон, окръг Колумбия, която е живяла в Израел, сподели, че е била на митинга, с цел да изрази взаимност с Израел и похвали оправянето на Байдън с рецесията като „ възхитително “.

Шезаф добави, че спорът може да придобие „ отблъскващ “ поврат, в случай че въоръжената формация Хизбула се намеси още повече във войната.

Ливанската формация стартира офанзиви против израелски войски съвсем всеки ден в поддръжка на Газа. Израел от своя страна отмъщава, като бомбардира региони през общата си граница с Ливан.

Запитан за възходящия брой на жертвите в Газа, Шезаф сподели: „ Ужасно е това, което Хамас прави на хората в Газа. Това е нарушаване на правата на индивида. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР