Вашингтон не вярва, че Русия е готова да води добросъвестни

...
Вашингтон не вярва, че Русия е готова да води добросъвестни
Коментари Харесай

Белият Дом: Русия не е готова за истински преговори, затова въоръжаваме Украйна

Вашингтон не има вяра, че Русия е подготвена да води добросъвестни договаряния за реализиране на мир в Украйна въз основа на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Затова Съединените щати ще се съсредоточат върху доставката на оръжия на украинците и укрепването на позициите на Киев. Това съобщи във вторник по време на брифинг във Вашингтон прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, оповестява кореспондентът на Укринформ.

" Трудно е да се одобри на съществено концепцията, че Русия е подготвена за добросъвестна дипломация “, сподели представителят на администрацията на Джо Байдън.

Тя акцентира, че руснаците единствено изострят експанзията, няма да спрат анексирането на украински територии и не дават знак, че ще поддържат настоящето положение на нещата.

Прессекретарят напомни, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по време на среща с Володимир Зеленски в Белия дом акцентира, че Америка отстоява концепцията за обективен свят.

" Когато приказваме за обективен свят, той би трябвало да одобри правилата на Организация на обединените нации за суверенитет и териториална целокупност “, уточни Жан-Пиер.

Тя акцентира, че предизвикването за Съединените щати в този подтекст е да продължат да поддържат Украйна на бойното поле, " с цел да бъдат в по-добра позиция за договаряния ", когато настъпи моментът.

Във вторник Държавният департамент на Съединени американски щати изрази убеденост, че новият Конгрес на Съединени американски щати ще резервира необятна поддръжка за Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР